Temat: badania komisji
w komisji przetargowej jest 3 członków 1 przewodniczący i 1 sekretarz czy wszyscy badają oferty
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
w komisji przetargowej jest 3 członków 1 przewodniczący i 1 sekretarz czy wszyscy badają oferty
No chyba po to jest komisja, w kupie siła
Pytanie z tej samej serii - kto robi kawę?
teoretycznie wszyscy członkowie komisji powinni badać oferty, ale w praktyce bywa różnie...
Właśnie, bywa różnie. Właściwie to zawsze jest tak samo, ale zawsze różnie od tego jak powinno być U mnie kierownik zamawiającego zatwierdza propozycję komisji co do wyboru i innych. Komisja podpisuje się w pełnym składzie. Każdy odpowiada zgodnie z zakresem jaki jemu powierzono.
No właśnie, każdy odpowiada, ale jeden zawsze sprawdza, to Ja
Pytanie z tej samej serii - kto robi kawę?
Kawę robi osoba z komisji której pragnienie wypicia kawy jest najsilniejsze w danym momencie prac komisji. Czynnik wieku i stanowiska/robienie kawy w przypadku prac komisji akurat nie ma znaczenia. Chyba, że regulamin KP to precyzuje. Są odpowiednie orzeczenia KIO, które to potwierdzają nie chce mi się teraz szukać.
Dużo zależy od postanowień regulaminu wewnętrznego - spotkałem się np. z wyłączeniem z oceny ofert sekretarza komisji a także z zapisem, że każdy odpowiada za swoją część, np. komórka ds. finansów za sprawdzenie warunków finansowych i ekonomicznych, merytoryczna za sprawdzenie zgodności oferty z SIWZ a ZP za pozostałe warunki. Jak sobie pościelesz, tak się wyśpisz
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc