1

Temat: usługa z zakresu medycyny pracy

Mam zebrać oferty na usługi z zakresu medycy pracy (do 14.000). Czy stosujecie tu art. 4 pkt 8 ustawy pzp czy może art. 4 pkt 4 - umowy z zakresu prawa pracy?
Pamietam ze szkolenia, że usługi z zakresu medycyny pracy nie miały wliczać się do sprawozadania do 14.000 więc nie mamy pewności czy powinniśmy stosować art. 4.8 czy raczej art. 4.4.

2

Odp: usługa z zakresu medycyny pracy

Ale wydatek jest, to że nie wlicza się do sprawozdania nie znaczy że można nie stosować 4.8.

3

Moim zdaniem nie jest to wydatek z grupy umów z zakresu prawa pracy - jest to dla mnie umowa na usługi zdrowotne.

4

Marcel - ja zrozumiałem Nero w ten sposób, że może wyłączyć stosowanie przepisów ustawy na dwóch podstawach prawnych i pyta której użyć.

Moim zdaniem wyłączenie z art. 4.4 jest bardziej adekwatne, możesz użyć tej podstawy bez względu na wartość swojego zamówienia.
Jednak nie uważam, aby zastosowanie art. 4.8 było błędem.

5

bipi napisał/a:

Moim zdaniem nie jest to wydatek z grupy umów z zakresu prawa pracy - jest to dla mnie umowa na usługi zdrowotne.

Dla mnie również.

6 (edytowany przez Nero 2014-03-18 12:10:43)

psz napisał/a:

Marcel - ja zrozumiałem Nero w ten sposób, że może wyłączyć stosowanie przepisów ustawy na dwóch podstawach prawnych i pyta której użyć.

Moim zdaniem wyłączenie z art. 4.4 jest bardziej adekwatne, możesz użyć tej podstawy bez względu na wartość swojego zamówienia.
Jednak nie uważam, aby zastosowanie art. 4.8 było błędem.

Czyli i jeden i drugi artykuł jest prawidłowy. Chodziło mi właśnie o takie ustalenie smile
Każdy wybierze sobie co będzie chciał, bo i jedno i drugie jest ok

7

Wg mnie 4.4 w grę nie wchodzi ale być może zbyt wąsko rozumiem umowy w zakresie prawa pracy.

8

Wg mnie to nie jest umowa z zakresu prawa pracy. Tu ma zastosowanie jedynie zwolnienie 4.8.