1

Temat: CEIDG

wykonawca w ofercie miał CEIDG ale bez daty = wydruku, lecz przybił pieczątkę za godność z oryg.

treść CEIDG jest tożsama z faktycznym bo wydrukowałem ale
czy wzywać do uzupełnienia czy tak to pozostawić ?

2

Odp: CEIDG

Data wydruku to sprawa drugorzędna, treść to podstawa.

3

tak tak wiem, treść, wydrukowałem aktualny CEIDG i jest tożsamy,

4

No i gra.

5 (edytowany przez covec 2014-03-28 06:24:49)

Marcel napisał/a:

Data wydruku to sprawa drugorzędna, treść to podstawa.

Mam wątpliwość. Gdzie w treści CEIDG jest informacja z datą oprócz prawego dolnego rogu kartki, czyli daty wydruku? Jak zweryfikować czy wydruk mieści się w 6-o miesięcznym okresie od daty złożenia ofert jak nie przez datę wydruku?

Wg mnie wezwać do uzupełniania.

6

Też był tak zrobił jak covec

7

ustawodawca powinien w takim przypadku dopuścić możliwość do pobrania z neta przez zamawiającego odpisu i byłby spokój.

8

Gorzej jak nie uzupełni, oj, będzie draka.

9

Po prostu go wykluczę... ale mi draka big_smile

10

covec napisał/a:

Mam wątpliwość. Gdzie w treści CEIDG jest informacja z datą oprócz prawego dolnego rogu kartki, czyli daty wydruku?

No właśnie, a w tym rogu będzie widniała data po TSO, a z treści dalej nie będzie wynikało inaczej.

11

nie bądźmy tacy papiescy - masz wątpliwości to sobie sprawdż sam w CEIDG, po to została zrobiona ewidencja aby każdy z niej korzystał. Pamiętajmy, że jest to tylko wydruk potwierdzenia, pomimo daty wydruk nie potwierdza czy spełnia warunki zaraz po .. terminie czy przed. Data wydruku nie jest tożsama z datą spełnienia warunku - róbmy tak aby było nie tylko dobrze ale i bez zbędnych problemów. Jeszcze żadna kontrola w tym zakresie mi nie zausterkowała ...

12

Zgadzam się.

13

wykonawca uzupełnił, i dobrze, ale jak by nie uzupełnił to faktycznie trudna sprawa,

14

bipi napisał/a:

Po prostu go wykluczę... ale mi draka big_smile

Też bym go wykluczyła.