1

Temat: Niepełne dane w wykazie

Witam, co robicie w przypadku kiedy w wykazie osób w rubryce (zgodnie z rozporządzeniem) wpisano  - kwalifikacje zawodowe, doświadczenie, wykształcenie.
W SIWZ żądano kwalifikacji zawodowych w zakresie X i takie do wykazu wykonawca wpisał, nie wpisał natomiast doświadczenia i wykształcenia (nie wymagano w SIWZ), czy te Niepełne dane o doświadczenie czy wykształcenie mają jakiekolwiek znaczenie?

2

Odp: Niepełne dane w wykazie

Miksu napisał/a:

Witam, co robicie w przypadku kiedy w wykazie osób w rubryce (zgodnie z rozporządzeniem) wpisano  - kwalifikacje zawodowe, doświadczenie, wykształcenie.
W SIWZ żądano kwalifikacji zawodowych w zakresie X i takie do wykazu wykonawca wpisał, nie wpisał natomiast doświadczenia i wykształcenia (nie wymagano w SIWZ), czy te niepełne dane o doświadczenie czy wykształcenie mają jakiekolwiek znaczenie?

Jak nie wymagano w ogłoszeniu ani w siwz tylko w załączniku to nie musi wypełniać bo nie ma warunku..

3

Jeśli wykaz jest elementem siwz tzn. że wymagano (nie jest istotne w którym miejscu SIWZ jest postawiony jakiś warunek) a jeśli wymagano to należy uzupełnić

4

Jak nina, skoro postawiony był warunek doświadczenia X, to się zgodzę że należy uzupełnić (pod warunkiem że z innego załączonego dokumentu nie wynika), jeżeli żądano tylko kwalifikacje, to brak doświadczenia czy podania wykształcenia w wykazie jest nieistotne dla sprawy.

5

warunek został postawiony o ile rozumiem we wzorze wykazu jako załacznika do SIWZ. W bezpośrednich warunkach wystarczyło napisać iż wymaga się aby osoby spełniały inne warunki siwz i całość się zamyka

6

Ale cbud co wpiszesz - "osoba posiada doświadczenie"? wink

7

Dokładnie, skoro sporządzono wykaz szablonowo, zgodnie z zapisami z rozporządzenia to inna kwestia, inna sprawa to czego faktycznie wymagano, te właśnie informacje mają znaleźć się w wykazie osób.

8

Bipi - ja bym wpisał "posiada" albo po prostu "tak" smile

9

psz napisał/a:

Bipi - ja bym wpisał "posiada" albo po prostu "tak" smile

Ja ciągle myślę,że ty jednak żartujesz i nie mówisz tego poważnie.