1

Temat: Procedura udzielania zamówień poniżej 30 tyś EUR

Witam, moja firma nie wydatkuje środków publicznych ale z innych względów musimy stosować ustawę Pzp. Piszę właśnie regulamin dot. udzielania zamówień poniżej 30 tyś. EUR.
Moje pytanie brzmi czy w tym regulaminie powinie znaleźć się zapis, że o wszczęciu postępowania oraz wynikach będzie informacja na stronie internetowej i tablicy, czy też mogę to sobie darować. Jeżeli odpowiedź będzie TAK to czy muszę zamieszczać informację do kogo wysyłałam zapytania ofertowe, komu udzieliłam zamówienia i jaka była cena ????

2

Odp: Procedura udzielania zamówień poniżej 30 tyś EUR

Jak ustalisz sobie regulamin to Twoja (wasza) wola, nie musicie nic umieszczać na swojej stronie a możecie, tutaj ustawa nie narzuca warunków.

3

Dzięki bardzo smile

4

I w regulaminie pisz "tys." wink

5

...się czepia no big_smile

6

dla własnego bezpieczeństwa warto robić reg. stosunkowo oględny tzn.
- wysyłanie do co najmniej 3 wykonawców
- lub ściągniecie z folderów, www itp, printscreeny
- wybór i wio .... smile

7

Ja jednak jestem innego zdania - moje regulaminy zawierają troszkę więcej treści i wcale nie jestem jakoś strasznie ograniczony - np. ja przewidziałem 4 tryby wink

8

bipi napisał/a:

Ja jednak jestem innego zdania - moje regulaminy zawierają troszkę więcej treści i wcale nie jestem jakoś strasznie ograniczony - np. ja przewidziałem 4 tryby wink

A ja 3 i jeszcze jakieś tam zwolnienia.

9

Czy ktoś mi pożyczy regulamin do 30000 z 3 lub 4 trybami? Mój ma jeden i wydaje mi się taki ubogi smile

10

Już znalazłem - poszło wink

11

Nie wiem po co wiązać się nieszczęsnym regulaminem, to tylko utrapienie!, póki nie ma obowiązkowego wprowadzenia to głowy bym sobie nie zawracał.

12 (edytowany przez bipi 2014-05-14 07:51:07)

Uwierz mi Marcelku - wprowadza porządek - chociażby dlatego warto. Poza tym jest dużo większa kontrola nad dzieleniem zamówień. Jeszcze parę plusów bym znalazł wink
PS. Poza tym sensownie napisany regulamin wcale nie musi by utrapieniem, wiem to z autopsji wink

13

Jakoś póki co mnie to nie przekonuje.

14

To jest Twoja sprawa - w tej chwili nie wyobrażam sobie pracy bez tego regulaminu wink

15

Nie no OK, przypuszczam że też bym się do tego przyzwyczaił, 3 lata temu stworzyłem regulamin który pozostał w postaci i projektu, szefowie nie chcieli wprowadzić a ja się tyle przy tym tyle nasiedziałem..... sad

16

To tak jak ja w poprzedniej robocie wink BETON!

17

Marcel napisał/a:

Nie wiem po co wiązać się nieszczęsnym regulaminem, to tylko utrapienie!, póki nie ma obowiązkowego wprowadzenia to głowy bym sobie nie zawracał.

Rok temu mądry pan z RIO powiedział mi, że brak regulaminu świadczy o braku kontroli zarządczej, a jako jst mamy obowiązek stosować się do tego reżimu.

18

co do opinii RIO-zgadzam sie wymagaja tych regulaminów, u mnie sa 2 progi
bipi mam znowu prośbe-wrzuc mi na maila twoj w celach porównawczych- wielkie dzięki

19

Poszło, doszło.
Próg "bagatelności" 2000 zł mi się podoba. U mnie obiboki nieroby 4000 zł wywalczyli.

20

Poszło wink

21

jarosław napisał/a:

Poszło, doszło.
Próg "bagatelności" 2000 zł mi się podoba. U mnie obiboki nieroby 4000 zł wywalczyli.

U mnie jest 3499 netto. Od 2000 jest obowiązek umowy pisemnej wink

22

O to mi chodzi. O umowy. U mnie jedna procedura od 300 euro do 30000 i obowiązek zawierania umów od 4000,00.

23

mogę się też uśmiechnąć o podesłanie tego regulaminu smile

24

Przy 2000 upierałem się ja, przy 3499 Skarbnik - ja chciałem 5000 zł wink

25

Te 2000 to jeszcze z KC. Była taka regulacja, teraz przeniesiona do ustawy o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej oraz o zmianie Kodeksu cywilnego