26

Odp: Procedura udzielania zamówień poniżej 30 tyś EUR

szad napisał/a:

mogę się też uśmiechnąć o podesłanie tego regulaminu smile

Podrzuć mejla

27

Jak RIO będzie Wam robić problemy z regulaminem to pamiętajcie, aby dać im kontakt do Bipi, niech się tłumaczy wink

28

szad1976@wp.pl

29

psz napisał/a:

Jak RIO będzie Wam robić problemy z regulaminem to pamiętajcie, aby dać im kontakt do Bipi, niech się tłumaczy wink

Jak widzisz jakieś punkty zapalne to podziel się ze wszystkimi a nie siej fermentu wink

30

bipi napisał/a:
psz napisał/a:

Jak widzisz jakieś punkty zapalne to podziel się ze wszystkimi a nie siej fermentu wink

Ale ja nie widzę siebie w kolejce, która ustawiła się po regulamin wink

31

To po co mącisz?

32

Nie wiem gdzie widzisz mącenie, ale ok...

33

odnośnie RIO.
ostatnio miałem kontrolę. zapytali czy mamy taki regulamin. na odpowiedź, że nie mamy stwierdzili: to będziecie musieli mieć. ale w protokole chyba nic o tym nie wspomnieli.

jak wprowadzę taki regulamin, to pewnie od nowego roku, bo teraz nie widzę jakieś większej potrzeby.

34

Ja też planuję wprowadzić regulamin od nowego roku, ale jeszcze nie zdecydowałem od którego wink

35

wybory idą i kto to wie co to będzie po nowym roku wink

36

Regulamin pożądany (nie mylić z wymagany) - ale zgodnie z zasadą: "im prościej tym lepiej".

37

cop myslicie o takim zapisie w regulaminie do 30 tys euro
Dopuszcza się możliwość udzielania zamówień z pominięciem dokonywania analizy/rozeznania rynku w oparciu o negocjacje tylko z jednym wykonawcą w przypadku zamówień dotyczących:
9.1. usług szkoleniowych;
9.2. usług telekomunikacyjnych (np. telefonii stacjonarnej; telefonii komórkowej; dostępu do Internetu)
+ usług ubezpieczeniowych;
+ usług medycznych;
+. usług prawniczych;
+ usług związanych z nadzorem nad robotami budowlanymi;
+ zamówień o wartości do 30 000 zł netto w skali roku budżetowego.

38

Marta napisał/a:

cop myslicie o takim zapisie w regulaminie do 30 tys euro
Dopuszcza się możliwość udzielania zamówień z pominięciem dokonywania analizy/rozeznania rynku w oparciu o negocjacje tylko z jednym wykonawcą w przypadku zamówień dotyczących:
9.1. usług szkoleniowych;
9.2. usług telekomunikacyjnych (np. telefonii stacjonarnej; telefonii komórkowej; dostępu do Internetu)
+ usług ubezpieczeniowych;
+ usług medycznych;
+. usług prawniczych;
+ usług związanych z nadzorem nad robotami budowlanymi;
+ zamówień o wartości do 30 000 zł netto w skali roku budżetowego.

Dodaj:
Wydatki, o których mowa w ust. ............. należy dokonywać z uwzględnieniem oszczędności i celowości, oraz z zachowaniem  zasad:  uzyskiwania najlepszych efektów z danych nakładów,  optymalnego doboru metod i środków służących osiągnięciu założonych celów ponadto środki mają być wydatkowane w sposób umożliwiający terminową realizację zadań.

39

dzięki

40

szad napisał/a:

odnośnie RIO.
ostatnio miałem kontrolę. zapytali czy mamy taki regulamin. na odpowiedź, że nie mamy stwierdzili: to będziecie musieli mieć. ale w protokole chyba nic o tym nie wspomnieli.

Chyba żyję w błogiej nieświadomości.  Co znaczy i z czego ma wynikać konieczność posiadania regulaminu?

41

ja mam obowiązek umów na wszystkie rb, natomiast na D i U powyż 2000 jednorazowo

42

u mnie konieczność pisemnej umowy od 20tys zl, czyli od kwoty ktora zobowiazuje do przeprowadzenia procedury

43

szad napisał/a:

mogę się też uśmiechnąć o podesłanie tego regulaminu smile

Czy ja rownież mogę prosić o ten regulamin? lenka.leni@buziaczek.pl
Dziękuję.

44

To może i ja poproszę. Porównam ze swoim.

aszch@op.pl

45

a jak się mają zapisy regulaminów wew. do opinii RIO w zakresie :
1. zamawiający może w każdym momencie unieważnić zapytanie
2. zamawiający zastrzega sobie prawo wyboru oferty i zawarcia umowy z wybranym wykonawcą (w zapytaniach stosuje kryterium CENA)

46

Przy takich zapisach, to całe regulaminy można do kosza wyrzucić wink

47

Ależ zamawiający powinien zostawić sobie bezpieczniki, wszystkich sytuacji nie przewidzi, zresztą jak prawodawca...

48

psz napisał/a:

Ależ zamawiający powinien zostawić sobie bezpieczniki, wszystkich sytuacji nie przewidzi, ...

taak, zwłaszcza, gdy najkorzystniejszą ofertę złoży ten, który nigdy miał nie wygrać smile

49

obelix napisał/a:
psz napisał/a:

Ależ zamawiający powinien zostawić sobie bezpieczniki, wszystkich sytuacji nie przewidzi, ...

taak, zwłaszcza, gdy najkorzystniejszą ofertę złoży ten, który nigdy miał nie wygrać smile

Regulamin nie jest przeciwko oszustom. Jest obowiązek publicznego otwierania ofert w postępowaniu poniżej progów? Nie wspominając o braku obowiązku posiadania regulaminu w ogóle... Jak ktoś chce oszukać to regulamin jest naprawdę niewielką przeszkodą.

50

psz napisał/a:
obelix napisał/a:
psz napisał/a:

Regulamin nie jest przeciwko oszustom. Jest obowiązek publicznego otwierania ofert w postępowaniu poniżej progów? Nie wspominając o braku obowiązku posiadania regulaminu w ogóle... Jak ktoś chce oszukać to regulamin jest naprawdę niewielką przeszkodą.

Dodam więcej,  żadną przeszkodą.