1

Temat: modernizacja elektonicznego zarządzania dokumentami

Witam,
Realizujemy pewien projekt ze środków unijnych polegający na wdrożeniu/modernizacji elektronicznego zarządzania dokumentami dla 4 gmin.
1 gmina nie ma w ogóle EOD (elektroniczny obieg dokumentów), a 3 gminy mają już EOD.
W 1 gminie ma być EOD wdrożone od podstaw, a w 3 zmodernizowany obecny EOD tak, żeby współgrał z e-puap i pkt potwierdzania profilu zaufanego.
Dla każdej gminy ma być kupiony serwer z systemem operacyjnym, dla 1 gminy dodatkowo program do EOD.
W 1 gminie ma być ten system wdrożony, przeszkoleni pracownicy oraz ma być asysta wdrożeniowa (infolinia, bezpośrednie konsultacje).
W 3 gminach ma być ten system zmodernizowany, przeszkoleni pracownicy oraz ma być asysta wdrożeniowa (infolinia, bezpośrednie konsultacje).

Czy to wszystko muszę szacować razem?

Czy wdrożenie/modernizację, przeszkolenie, asystę wdrożeniową mogę potraktować jako odrębne zamówienie od zakupu serwerów i oprogramowania?

Z tymi 3 gminami co już mają EOD (2 gminy od firmy X, 1 gmina od firmy Y) jest też taki problem, że modernizację, przeszkolenie i asystę tak faktycznie może świadczyć tylko firma, która jest autorem programu do EOD.

Jak na moje to powinienem zrobić to tak:
1)    zakup serwerów z os ? przetarg (150.000)
2)    1 gmina ? wdrożenie, przeszkolenie, asysta ? bez przetargu (55.000)
3)    2 gmina ? modernizacja, przeszkolenie, asysta - bez przetargu (10.000)
4)    3 gmina ? modernizacja, przeszkolenie, asysta - bez przetargu (15.000)
5)    4 gmina ? modernizacja, przeszkolenie, asysta - bez przetargu (12.000)

Będę wdzięczny za uwagi.

2

Odp: modernizacja elektonicznego zarządzania dokumentami

Ja zrobiłabym to w 1 postępowaniu przetargowym (można podzielić na części) tym bardziej, że modernizację, przeszkolenie i asystę może świadczyć tylko firma, która jest autorem programu do EOD

3

też miałem taką koncepcję, ale w przypadku tych 3 gmin co już mają EOD to nie ma sensu robić przetargu skoro modernizację, przeszkolenie i asystę może świadczyć tylko firma, która obecnie dostarcza im program do EOD.

4

A czy w umowie o dofinansowanie wymagają przeprowadzenia procedury przetargowej? masz jakieś wytyczne? bo często jest tak, że narzucają

5

muszę to sprawdzić.