Temat: Jakie maksymalne kary umowne za nieterminową dostawę
Robię przetarg na dostawę (jednorazową). Wartość dostawy 160 tyś zł . Jaką maksymalną karę mogę naliczyć (procentowo) za każdy dzień opóźnienia w dostawie ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → Jakie maksymalne kary umowne za nieterminową dostawę
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Robię przetarg na dostawę (jednorazową). Wartość dostawy 160 tyś zł . Jaką maksymalną karę mogę naliczyć (procentowo) za każdy dzień opóźnienia w dostawie ?
0,001 % - a nie lepiej kwotowo ?? - np. 150 zł
A moim zdaniem nie ma czegoś takiego jak maksymalny pułap kar - powinnaś "miarkować" wysokość kar - tym wyższa, im bardziej niezbędna/ważniejsza dla Ciebie (obiektywnie) jest dostawa.
Moja standardowa wysokość kar to 0,2% za każdy dzień opóźnienia. Stosuję ją dość długo i nikt się nie czepia. Mało tego - płacą jak trzeba
Jaką maksymalną karę
maksymalnie dotkliwą - adekwatną do przewinienia w opinii zamawiającego
Dziękuję za podpowiedzi, ja też zawsze robię 0.2% ale tym razem sprawa jest gardłowa i jak się dostawca spóźni z dostawą to leżymy dlatego chciałam dać 0.3%. Mam nadzieję że nie przesadzę
Na pewno NIE.
Dziękuję za podpowiedzi, ja też zawsze robię 0.2% ale tym razem sprawa jest gardłowa i jak się dostawca spóźni z dostawą to leżymy dlatego chciałam dać 0.3%. Mam nadzieję że nie przesadzę
Policz koszty Waszego leżenia i dopasuj wielkość kar.
na dostawy jak mi jest pilne to robię czasem i 0,5% i 0,8%. To moje warunki które musi przyjąć jeśli chce być Wykonawcą
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc