1

Temat: zapytanie ofertowe

chcemy w regulaminie do 30 tyś uero zamieścić zapis Wykonawca musi mieć siedzibę w odległości nie większej niż 50 km od siedziby zamawiającego (dotyczyłoby to głównie usług np inspektor nadzoru projektant) co myślicie o takim zapisie?

2 (edytowany przez psz 2014-05-20 13:03:20)

Odp: zapytanie ofertowe

Jest FANTASTYCZNY!

Ale, ale - ja mam lepszy!

"1. Wykonawca musi mieć siedzibę w odległości nie większej niż 17,4 km oraz nie mniejszej niż 17,3 km od siedziby zamawiającego.
2. Zamawiający decyduje o trasie po jakiej będzie mierzona odległość z pkt 1. "
Czego nie robi się dla rodziny smile

3

a spróbuj ściągnąć w nagłej sytuacji inspektora nadzoru który dojeżdża z odległości 120 km a w rejonie 50 km jest co najmniej 6 osób z uprawnieniami.

4

Takie jest życie, weź to na klatę smile

PS. Kary

5

Jak dla mnie to totalna klapa.

6

To jest regulamin do 30 tysięcy EUR. Nie spodziewaj się Wykonawcy z Włoch albo Hiszpanii. Wykonawcy nie są aż tak głupi, żeby zdobywać siłą nieznane sobie rynki. I tak zgłoszą się (zostaną zaproszeni - bo to regulaminowe) w 99% tylko autochtoni.
Swoją drogą, co będzie, jak siedziba firmy jest jakieś 200 km od Ciebie, natomiast jej oddział masz po drugiej stronie ulicy?

7

Wprowadź do regulaminu możliwość kierowania zapytań do wytypowanych przez siebie wykonawców w liczbie gwarantującej konkurencję, albo inne specjalne rozwiązania ale te tylko z uzasadnieniem.
Ten pomysł z 50 km....... psz świetnie to ujął.

8

psz napisał/a:

Jest FANTASTYCZNY!

Ale, ale - ja mam lepszy!

"1. Wykonawca musi mieć siedzibę w odległości nie większej niż 17,4 km oraz nie mniejszej niż 17,3 km od siedziby zamawiającego.
2. Zamawiający decyduje o trasie po jakiej będzie mierzona odległość z pkt 1. "
Czego nie robi się dla rodziny smile

Tak jest!!! I wszyscy wpiszemy to do swoich regulaminów!!! lol