Temat: wezwanie do uzupełnienia dokumentów
Ile razy należy wezwać Wykonawcę do uzupełnienia dokumentów?
CZy jak raz go wezwę do uzupełnienia dokumentu a do wyznaczonego terminu nie uzupełni czy moge go odrzucić czy jeszcze raz wzywać?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Oferty, badanie i ocena ofert → wezwanie do uzupełnienia dokumentów
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ile razy należy wezwać Wykonawcę do uzupełnienia dokumentów?
CZy jak raz go wezwę do uzupełnienia dokumentu a do wyznaczonego terminu nie uzupełni czy moge go odrzucić czy jeszcze raz wzywać?
do uzupełnienia dokumentu wzywa się tylko raz, jak nie uzupełni w terminie W. wyklucza się a ofertę odrzuca,
p.s.
termin który wyznaczyłeś można zanim minie jeszcze na prośbę W. przedłużyć
Wzywać możesz wielokrotnie do wyjaśnień, do uzupełnienia tylko raz (dany dokumentu), z tym przedłużaniem o uzupełnienie o którym pisze efigy007 byłbym ostrożny.
ok. a wykluczam na podstawie art24ust.2 pkt4?
jeżeli nie dostarczył aktualnego krs?
owszem art. 24 ust.2 pkt 4
J.w
wezwaliśmy wykonawcę do złożenia opisu programu (bo nie załączył do oferty a wymagaliśmy). Wykonawca złożył nam opis w języku angielskim. Czy możemy go jeszcze raz wezwać o tłumaczenie na polski czy odrzucamy ofertę?
A sprecyzowaliście, iż ma być po Polsku ??. Jeśli tak - to do odrzucenia - dwa razy nie można uzupełniać oferty o to samo.
Jestem tego samego zdania co Darek.
Ustawa precyzuje, iż ma być po polsku. Zamawiający może dopuścić inny język powszechnie używany w handlu międzynarodowym.
nie pisaliśmy, że ma złożyć w języku polskim ale jak psz słusznie zauważył ustawa to precyzuje. I wykonawcy, którzy mieli złożone (odrazu w ofercie) w języku angielskim to ich wezwaliśmy o tłumaczenie. I teraz nie wiem czy mogę jeszcze raz o ten sam dokument wezwać czy nie.
Możesz zawsze wyjaśnić ...
hmm, ale jak wyjaśnić? Ma mi wyjaśnić po polsku co załączył po angielsku?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc