1

Temat: Skrócenie terminu składania ofert

Ogłosiłam przetarg na dostawę kontenerów biurowych. Nikt nie przystąpił do przetargu i muszę ogłosić go po raz kolejny. Czy mogę skrócić termin na składanie ofert z uwagi na to że kontenery są bardzo potrzebne gdyż nie ma gdzie umieścić pracowników ?

2

Odp: Skrócenie terminu składania ofert

Możesz zmienić wszystko co Ci się podoba (albo raczej co się nie podoba), także tso (pamiętaj o wpływie zmiany warunków na możliwość zastosowania zamówienia z wolnej ręki).

3

O jeden dzień - można zmienić.

4

A z czego to wynika bo nie umiem znaleźć. Zgodnie z art. 43.1 termin nie może być krótszy niż 7 dni.

5 (edytowany przez Darek W. 2014-05-30 09:33:31)

A z tego, że gdyby Ci drugi nie wyszedł i abyś miała możliwość wtedy udzielenia zam. z wolnej ręki  - 67.1.4 - co prawda dotyczy to pierwotnych warunków zamówienia, które nie zostały w istotny sposób zmienione.

Śmiało - możesz zmniejszyć - byle nie krócej niż 7.

6

A czcionkę można zmienić?:)

Może po prostu zajrzyjmy do 67.1.4, a tam - "a pierwotne warunki zamówienia nie zostały w istotny sposób zmienione".

Od kiedy tso to warunek zamówienia?

7

Darku my się chyba nie rozumiemy. Ja chce po raz kolejny ogłosić przetarg nieograniczony na to samo zadanie. Moje pytanie brzmi ile dni minimalnie musi upłynąć od ogłoszenia do otwarcia ofert.

8 (edytowany przez Darek W. 2014-05-30 09:43:18)

7 - poniżej prog. oczywiście