Temat: dialog techniczny
witam,
korzystał już może ktoś z Was z dialogu technicznego?
na co powinienem zwrócić uwagę?
czy powinien opracować jakiś regulamin dialogu?
będę wdzięczny za cenne uwagi.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → dialog techniczny
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
witam,
na co powinienem zwrócić uwagę?
czy powinien opracować jakiś regulamin dialogu?
będę wdzięczny za cenne uwagi.
Regulamin nie, raczej wystarczy stosowna notka z tematu i tyle.
A dlaczego nie regulamin - dobrze byłoby dialog dookreślić - Pzp tylko wspomina o dialogu
Zgadza się Bipi, a że tych regulaminów coraz więcej to i regulamin tworzenia regulaminów należałoby stworzyć. Musimy zadbać również o odpowiednie sprawdzanie wykonywania regulaminowych zapisów. Tu z pomocą przyjdą komórki, które moim zdaniem powinny zostać do tego stworzone (na początek wystarczą te, później pewnie będzie potrzeba stworzyć kolejne)- Nadzoru, Kontroli, Audytu, Auditu, Rewizji, Inspekcji. Pamiętajcie, że nie można łączyć funkcji w tych komórkach. Przydałaby się również taka Nadkomórka...
Regulamin za regulaminem, jest tego za dużo, skoro ustawa nic konkretnego nie mówi nie będę utrudniał sobie życia.
No tak Psz - dla Ciebie to najlepiej żeby żadnych uregulowań nie było - wolna amerykanka - od tego tylko jeden krok do chaosu - każda komórka sobie Może to i dobry sposób...
Nie, ale nie widzę potrzeby tworzenia nowych uregulowań. Tyle się tego tworzy, że będzie musiała przyjść jakaś rewolucja, która oczyści z tego życie. Wtedy wszystko zacznie się od początku - up and down, up and down.
Jestem pewien, że zdecydowana większość... tylko że o tym nie wie, bądź wie, lecz również wie że robi to niezgodnie z Pzp, więc twierdzi że nie.
szad napisał/a:korzystał już może ktoś z Was z dialogu technicznego?
Jestem pewien, że zdecydowana większość... tylko że o tym nie wie, bądź wie, lecz również wie że robi to niezgodnie z Pzp, więc twierdzi że nie.
Otóż to, nie ma więc czym się chwalić
Ja osobiście staram się się tworzyć regulaminy, które mi będą pomagały a nie przeszkadzały - jak do tej pory to mnie się udaje (przynajmniej ja tak uważam). Poza tym nie widzę nic złego w pewnym systematyzowaniu pewnych postępowań - jeśli wszystko (na prawie wszystko) jest jasno opisane - tym łatwiej znaleźć rozwiązanie sytuacji podbramkowej.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc