1

Temat: zestaw komputerowy - specyfikacja techniczna

mam do kupienia kilka zestawów komputerowych z oprogramowaniem (system, office).
na jednego kompa mam 3000 zł brutto.

poratowałby ktoś jakąś specyfikacją techniczną lub linkiem do strony, gdzie mógłbym znaleźć jakiś opis?

z góry dzięki.

2

Odp: zestaw komputerowy - specyfikacja techniczna

http://www.uzp.gov.pl/cmsws/page/?D;743;formulowanie_wymagan_zamawiajacego_dla_parametrow_technicznych_sprzetu_komputerowego.html

To jest od tego co go wsadzili z MSWiA za korupcję -

3

Darek W. napisał/a:

To jest od tego co go wsadzili z MSWiA za korupcję -

Widzę, że dobrze koledze życzysz tongue big_smile

4

No to wzór godny do naśladowania wink

5

Tylko zanim wykonasz zgodnie z załącznikiem, to sobie to zapisz, wydrukuj i schowaj, hi, hi

6

to żeśmy się pośmiali.

możecie mi wytłumaczyć dlaczego przy systemie nie mogę podać, że chcę Windowsa, tylko trzeba wykonać kombinacje alpejskie z opisem, żeby i tak na końcu wyszło na Windowsa? Przecież każdy szanujący dostawca sprzętu ma dostęp do Windowsa.

7

Bo nie możesz wskazywać na producenta - smile i ponieważ Fundacja Wolnego i Otwartego Oprogramowania może Ci zarzucić, iż ....... tak było bodajże w Kaliszu ....

8

MSW to chyba ma do tego inne podejście
http://bip.msw.gov.pl/bip/zamowienia-publiczne/zamowienia-publiczne-do/22880,BAF-VI-2374-7-512-PN2014.html
str. 18/42 poz. 14

tylko na co mi jakiś linux skoro np. program do elektronicznego obiegu dokumentów na nim nie pójdzie, nie mówiąc już o tym, że jak urzędnik zobaczyłby linuksa, to by dopiero wpadł w panikę. wink

9

I to jest cały problem w pzp -

10

mam jeszcze jedno pytanko.

w siwz określamy pewne minimalne parametry jakie sprzęt ma spełniać.
kiedy sprawdzacie czy sprzęt oferowany spełnia wymagania?
żądacie żeby wykonawca dołączył do oferty jakiś wypełniony formularz, w którym podaje parametry oferowanego sprzętu, czy dopiero przy odbiorze sprawdzacie czy jest wszystko to co miało byc?

wiadomo, że jak wykonawca poda w ofercie nazwę drukarki, to można sprawdzić w necie czy spełnia wymagania.
przy zestawie komputerowym to już takie oczywiste nie jest.

jaką praktykę stosujecie?

11

Praktyka ?? - Tak i tak robiliśmy. Jeżeli chcieliśmy mieć problemy wcześniej, to żądaliśmy do oferty formularz.

12

tak pytam, bo na na www można różne sposoby spotkać.
np. UZP nie żądał żadnych dodatkowych formularzy.
ja chyba też sobie odpuszczę. niech informatyk przy odbiorze dopilnuje czy wszystko jest ok.
jak nie będzie ok, to nie będzie odbioru.

13

W tę stronę też można iść, lecz trzeba obłożyć to stosownymi zapisami w umowie, co w przypadku gdyby (kary, odstąpienie, itp. itd)

14

ja żądałam do tej pory w małych (poza ustawa) i duzych zeby W.wskazal model,producent
ale teraz jak widze podejscie pracownika merytorycznego- ze na moja prosbe nie chce badac ofert  pod katem merytoryki bo porcedura tego nie wymaga..to nie bede dawac tego wymogu dostanie podpisana umowe i niech sie bawi dalej:-)))