1

Temat: wartość zamówienia- proszę o radę

proszę o poradę... dotyczy dostawy np. art. biurowych, zapytanie o cenę lub PN czy ustalając wartość zamówienia na dany rok np. na kwotę 22.000 zł netto - równowartość euro to 5.025,13 przy kursie 4,378. czyli nie podlega stosowania ustawy Pzp, ale gdy chcemy umowę podpisać na 3 lata czyli wartość zamówienia ok 66.000 - 15.075.38 euro to : czy bierzemy pod uwagę kwotę 22.000 czy 66.000 i wszyczynamy postępowanie bo to już kwota powyżej 14.000 euro

pytam bo nie wiem jak postąpić i jaka kwotę podać wiedząc że to dostawy z umową na 3 lata. moja wiedza na ten temat narazie jest ograniczona więc pytam ekspertów;)

2

Odp: wartość zamówienia- proszę o radę

Umowa na art. biurowe na 3 lata? Za daleko wybiegasz... Czy zdajesz sobie sprawę jak zmienią się ceny w ciągu 3 lat? Kto Ci podpisze taka umowę? Zaden wykonawca się nie zgodzi.

3

ostatnio się zgodzili na 3 lata ale to było przed zmianą przepisów od 6.000

4

więc jezeli sie zgodzili i chcesz podpisac unowę na 3 lata to  suma x 3.

5

jesteś tego pewna wink czyli w siwz w jakim momencie mam napisać inform. że to na 3 lata

6

w warunkach umowy ??

7

np w punkcie: zamówienie realizowane będzie w okresie od dnia do dnia.
ale ja osobiście wolałabym powtarzac zamówienie co rok, no chyba ze dostawcą ma byc konkretna firma.

8

tak ma być konkretna firma z najkorzystniejszym dla nas cennikiem na dostawę art. biurowych. mogę spytać jak długo już się tym zajmujesz, ja przejmę obowiązki po nowym roku, narazie się wdrażam

9

ja tez się wdrażam, tylko troszkę dłużej;)

10

dlaczego koniecznie chcecie robić przetarg, masz dobrego dostawcę to podpisz z nim umowę na rok albo na dwa i masz z głowy - dlaczego sobie komplikować
Czasami można przedobrzyć i tylko ma się kłopoty- zapewniam

11

Myszka, jak nie chcesz podpasc wszystkim pracownikom, to radze nie robić przetargu.
W przetargu dostaniesz najgorszy szajs: długopisy rozwalające się w ręku, ołówki w których chowa sie rysik, płyty CD na których nic nie można nagrać, koszulki foliowe których nie można rozkleić... itp.

12

chyba ze wszystko dobrze opiszesz i ewentualnie ocenisz jakosc (choc to moze byc trudne)

wg mnie zrob umowe na 2 lata i nie baw sie w przetargi lub zrob zoc - wybierz porzadne firmy z rynku.

jesli juz umowa na 3 lata zrob zapis o waloryzacji cen... gdyz w przypadku ich zmiany nie bedziesz miala mozliwosci ich zmiany.

13

A może ktoś chce dobry opis biurówki?;)

14

Biurówka to dziewczyna z biura?
Czyli po prostu młodsza biurwa? tongue

15

hehe Pani z biurka smile

16