1

Temat: Odrzucić, czy poprawić?

W SIWZ wymagałam dołączenia do oferty dokumentu potwierdzającego, że oferowane dostawy spełniaja wymagania okreslone przez Zamawiającego. W dokumencie tym były przez Zamawiającego wypisane wymagania i Wykonawca miał albo podac konkretny parametr, albo określić przez zaznaczenie, czy oferowany przez niego przedmiot zamówienia spełnia lub nie spełnia wymagań. Wykonawca w dwóch pozycjach nie zaznaczył czy spełnia, czy nie spełnia. Co zrobic w takiej sytuacji- Odrzucić ofertę jako niezgodną z treścią SIWZ, czy wezwać do wyjaśnień i na ich podstawie poprawić jako inną omyłkę?

2

Odp: Odrzucić, czy poprawić?

czyli parametru też nie podał ??

3

nie podał

4

Wyjaśnienia nic raczej nie pomogą bo zapewne zmienią treść złożonej oferty, dla mnie raczej oferta niezgodna z SIWZ.

5

Dla mnie też, ale nie jestem pewna na 100% czy tak zrobić.

6

justkasia napisał/a:

Co zrobic w takiej sytuacji- odrzucić ofertę jako niezgodną z treścią SIWZ, czy wezwać do wyjaśnień i na ich podstawie poprawić jako inną omyłkę?

Jaki był status tych dokumentów w postępowaniu? Czym innym jest dokument na potwierdzenie że oferowany sprzęt o nazwie "SUPER" spełnia wymagania zamawiającego, a co innego dokument stanowiący integralną treść oferty - jako opis oferowanego sprzętu o nazwie "SUPER". Ten pierwszy podlega uzupełnieniu. Natomiast ten drugi - o ile nie odpowiada potrzebom zamawiającego, powoduje odrzucenie oferty.

7

Mozna powiedzieć ze jest to dokument 2 w 1 - na potwierdzenie, a jednocześnie jest to tez opis oferowanego sprzętu.