Temat: DUUE
Co jeśli wartość przetargu wyniosła 214 tyś euro netto i nie dałem ogłoszenia do DUUE ? Muszę unieważnić?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Nieprawidłowości, kontrola i odpowiedzialność w zamówieniach publicznych → DUUE
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Co jeśli wartość przetargu wyniosła 214 tyś euro netto i nie dałem ogłoszenia do DUUE ? Muszę unieważnić?
W pierwszej kolejności trzeba wysłać do DUUE, a później cała reszta, w innym wypadku postępowanie to klapa.
A postępowanie jest w trakcie, czy już po otwarciu ofert ??.
Nie zawarłem jeszcze umowy i teraz informuje Wykonawców o nieważności postępowania i cała bajka od początku?
Właśnie tak. Brak alternatywy dla unieważnienia. I cała bajka od początku.
Darek poinformowałem Wykonawców o wyborze oferty i wyznaczyłem termin na zawarcie umowy.
Ta wartość 207 tyś jest netto dla usług tak? Bo już się pogubiłem.
Tak - 207 000 dla usług - czyli masz więcej o 7 tys. - hmmmm - jak by Ci tu powiedzieć .... a publikowałeś gdzieś wartość zamówienia ?? - (SIWZ, ogłoszenie) ....
To byłoby jakieś wyjście, ale bezpieczne pod warunkiem, że jakaś oferta/y jest pon. 207 tys. Ogłoszenie do BZP przekazałeś?
nie nigdzie
....., że jakaś oferta/y jest pon. 207 tys. Ogłoszenie do BZP przekazałeś?
To jest akurat względne - szczególnie przy usługach.
Czyli jak nigdzie nie publikowałem to ....
psz napisał/a:....., że jakaś oferta/y jest pon. 207 tys. Ogłoszenie do BZP przekazałeś?
To jest akurat względne - szczególnie przy usługach.
Ale po co ładować kogoś na wysokiego konia?
Jak była jakaś oferta poniżej progu to ok. Jak nie było to nie kombinować.
były dwie oferty poniżej.
AA, czyli był błędny szacunek. Trzeba poprawić
Ooo właśnie błędny szacunek poprawie kalkulację i jedziemy z umową.
Bocian jesteśmy uratowani;););)
Widzę to tak, skoro opcja 1 może nie wchodzić w grę ?
Przesłanka określona w art. 93 ust. 1 pkt 7 występuje w sytuacji, gdy postępowanie jest obarczone niemożliwą do usunięcia wadą uniemożliwiającą zawarcie niepodlegającej unieważnieniu umowy w sprawie zamówienia publicznego. Z żądaniem unieważnienia umowy może wystąpić każdy, kto ma w tym interes. Wady w rozumieniu art. 93 ust. 1 pkt 7 zostały wymienione w art. 146 ust. 1 (z uwzględnieniem ust. 2). Wykładnia celowościowa przepisu art. 93 ust. 1 pkt 7 prowadzi do wniosku, że niemożliwa do usunięcia wada uniemożliwiająca zawarcie niepodlegającej unieważnieniu umowy w sprawie zamówienia publicznego to każda niedająca się usunąć wada uniemożliwiająca zawarcie niepodlegającej unieważnieniu umowy.
Art. 146. 1. Umowa podlega unieważnieniu, jeżeli zamawiający:
2) ??. albo nie przekazał ogłoszenia o zamówieniu Urzędowi Publikacji Unii Europejskiej.
W tym przypadku nie przekazano ogłoszenia, został dokonany wybór i wyznaczono termin na zawarcie umowy.
Wybór opcji jak zwykle pozostaje na zamawiającym.
Z szacunkiem to nie tylko my mamy kłopoty
"Rząd AWS-UW, na czele którego stał Jerzy Buzek, prywatyzował, co się dało. W 1999 roku minister skarbu w tym rządzie, Emil Wąsacz, sprzedał za 3 mld zł 30 proc. akcji państwowego PZU konsorcjum holenderskiej firmy Eureko i rodzimego BIG Banku Gdańskiego. Z wyceną PZU był istny cyrk. Jak wynika ze sprawozdania sejmowej komisji śledczej do zbadania prawidłowości prywatyzacji PZU, powołani przez ministra doradcy zaczęli od 2 mld zł, po gwałtownych protestach w Sejmie podwoili tę kwotę i w końcu doszli do 10 mld zł. Tymczasem wartość aktywów spółki PZU SA i jej spółek zależnych wynosiła wtedy 28 mld zł, a niezależni eksperci szacowali wartość rynkową całej firmy na 34-52 mld zł."
Darek teraz tak na poważnie. Poprawię kalkulację zawrę umowę zgodnie wyznaczonym terminem i wszystko będzie ok. Pracownik, który przekazał mi kalkulacje mógł zrobić "literówkę" i wyszła większa kwota. Do protokołu wstawię poniżej 207 tyś i po sprawie
Popraw szacunek i działaj dalej a będzie ok, jeżeli jest taka możliwość.
jest. tak jak pisałem oferty się mieszczą w kwocie "poniżej DUUE" wygrywa najniższa cena. jest tylko pomyłka przy szacunku.
dziękuje za pomoc.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc