Temat: usługi telefonii stacjonarnej
mam taką sytuację: 22.12.2007 r. wygasa umowa z telekomunikacja na świadczenie usługi linii cyfrowej ISDN dla centrali mojej jednostki wskład której wchodzi zakres przyznanej numeracji ok 189 numerów
Ponadto telekomunikacja świadczy usługi mojej jednostce na 5 innych liniach cyfrowych. Umowy na realizacje tych usług zostały zawarte przed nowelizacją z maja 2006 r. i obowiazują na czas nieokreslony.
Jeżeli zlicze do jednego worka uslugi telefonii stacjonarnej to w danym roku wydajemy na ich realizcje ponad 14.000 euro.
Ale większośc z umów zawarta została wczesniej, natomiast ta jedna wygasa a jej wartość w roku nie przekracza 14.000 euro. Czy w takiej sytuacji powinno stosowac się pzp i przeprowadzać postepowanie o udzielenie zamówienia? Czy wartośc tego ewentualnego postepowania (na jedną linię cyfrową) powinnam doliczyć do reszty umów (zawartych na czas nieokreslony) i robić np. przetarg czy powinnam traktowac to oddzielnie? Może juz ktoś przeprowadzal postpowanie na usługi telfonii stacjonarnej?