1

Temat: Usługi ochrony - zamówienie okresowe czy nie?

Pierwszy raz przychodzi mi zmagać się z takim zamówieniem. Usługi ochrony mienia i osób mają dotyczyć trzech obiektów w miejscowościach A,B i C (znacznie oddalonych od siebie, ale należące do jednego zamawiającego). Środki finansowe przyznane na ich realizację w przyszłym roku - dużo ponad 137 tys. euro. Terminy: dla miejscowości A - od 01.01.2008 do 31.12.2008 r.; B- od marca 2008 do końca roku, C- od czerwca do końca roku. Powiem uczciwue, że nie wiem jak się do tego zabrać....nie moge wszcząć jednej procedury z trzema zadaniami, ze względu na terminy ich udzielenia. Myślę o trzech postępowaniach niezaleznie od siebie przeprowadzanych, w procedurze powyżej progów unijnych....Ale czy myślę dobrze? Po paru konsultacjach i rozbieżnych opiniach mam już mętlik w głowie...Bardzo proszę o pomoc, prawa pilna. Może ktoś miał coś podobnego? Dzięki z góry

2

Odp: Usługi ochrony - zamówienie okresowe czy nie?

Ginni napisał/a:

Nie moge wszcząć jednej procedury z trzema zadaniami, ze względu na terminy ich udzielenia.

Klasyczny przypadek do udzielenia zamówienia w częściach - ogłaszasz 3 przetargi ale każdy dla takiej wartości jak łączna wartość 3ech. Czyli w Twoim przypadku - o ile łapiesz sie na 137 a nie 211 to bedziesz ogłaszał 3 unijne przetargi w różnych terminach - czyli tak jak potrzebujesz :)

3

Przyznam się uczciwie: tak też zrobiłam:) Wszczęłam już pierwsze postępowanie, jego wartość ok. 500 000 PLN, procedura powyżej 137 tys. euro i z następnymi zamierzam postąpić tak samo. Dzieki Marko za szybką podpowiedź, dla mnie ten przetarg to chrzest bojowy...Mam jeszcze jedno pytanie. Wypełniając ZP-1, część ogólną, co wpisać jako wartość zamówienia? Chyba wartość łączną? Tak sądzę, a dopiero przy części szczegółowej podać wartośc częściową? Czy dobrze myślę?

4

Ginni napisał/a:

Mam jeszcze jedno pytanie. Wypełniając ZP-1, część ogólną, co wpisać jako wartość zamówienia? Chyba wartość łączną? Tak sądzę, a dopiero przy części szczegółowej podać wartośc częściową? Czy dobrze myślę?

Dobrze myślisz. smile

5

Piotrek napisał/a:

Dobrze myślisz. smile

A rano Jacek napisze, że obaj błądzimy bo "Ja staram się na forum argumentować tym, co pokazuje zycie" wink

6

Panowie, wielkie dzięki:) , już jestem mądrzejsza.

7

hahahaha.... Marko, spoxik, nie napiszę wink