1

Temat: wynagrodzenie zespołu realizującego projekt

Zagadnienie jest następujące. Chcę utworzyć zespół specjalistów, którzy stworzą pewne informatyczne narzędzie służące określonemu celowi. w skład zespołu będzie wchodził specjalista analizujący i czuwający nad finansowaniem przedsięwzięcia, ekspert od tworzenia baz danych, ktoś od grafiki itp. Czy muszę sumować razem ich wynagrodzenia czy też każdego ze specjalistów z innej "dziedziny" mogę traktować jako oddzielne zamówienie? Co prawda funkcjonalnie są oni powiązani gdyż w wyniku ich pracy powstanie jedno dzieło, ale z drugiej strony jak się samemu organizuje np. konferencję to nie sumuje się wynajmu sali z cateringiem, z wynajęciem sprzętu nagłaśniającego i z wynagrodzeniem prelegenta a wszystko to też ma przecież jeden cel i jest funkcjonalnie powiązane. Co o tym myślicie?

2

Odp: wynagrodzenie zespołu realizującego projekt

Połączyć.

3

Odp: wynagrodzenie zespołu realizującego projekt

A może parę słów wyjaśnienia? Wiem że jest upał i nic się nie chce, ale może jednak? Czym np. różni się samodzielne stworzenie oprogramowania od samodzielnej organizacji konferencji? Oczywiście na płaszczyźnie mojego problemu.