Temat: roboty budowlane to czy dostawy
Proszę o pomoc, które przepisy stosować, dla rb czy dostaw, usług..?
PN na wykonanie nawierzchni pod plac zabaw - (50 tys) oraz dostawa i montaż elementów placu zabaw ( 100 tys).
Zgłupieliśmy
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → roboty budowlane to czy dostawy
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Proszę o pomoc, które przepisy stosować, dla rb czy dostaw, usług..?
PN na wykonanie nawierzchni pod plac zabaw - (50 tys) oraz dostawa i montaż elementów placu zabaw ( 100 tys).
Zgłupieliśmy
Wg mnie dostawa. Wartościowo dominuje dostawa, a robota budowlana służy tu zainstalowaniu placu zabaw. (art. 6 pzp zamówienia mieszane)
a według mnie roboty budowlane art 6 ust. 3
Dodatkowo może warto się przyjrzeć czy nie jest możliwe podzielenie na dwa postępowania czyli roboty i dostawy
r.budowlana.
no i ja myślę że rb, chociaż wartość wyższą ma dostawa z montażem. A jakie będą konsekwencje złego określenie rb czy dostawa?
no i ja myślę że rb, chociaż wartość wyższą ma dostawa z montażem. A jakie będą konsekwencje złego określenie rb czy dostawa?
Nie powinno mieć żadnych - raczej - ale kto to wie co wymyśli sprawdzający.
Powinna być to robota bud .- bo jest to obiekt małej architektury - a jakie masz cpv ??, Czy jest w rozporządzeniu w sprawie wykazu robót budowlanych do ustawy Pzp ?
dziękuje wszystkim a cpv mamy takie:
roboty w z. kształtowania placów zabaw, zagospodarowania terenu, wyposażenie placów zabaw
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc