1

Temat: porocedury dot.dostaw,usług poniżej 14.000

moi drodzy jakie stosujecie sposoby,etapy postępowań czy procedury przy dostawach lub usługach których wartośc wynosi poniżej 14.000 gdzie nie stosuje się ustawy Pzp. chodzi i o tzw. buirokracje by wszystko wygladało oki, dla osób z zewnątrz. wink
czy wystarczy tylko zakupić samemu i fakturę opisać art. 4 ust. 8

pozdrawiam i czekam na konkretne przykłady

z góry dzięki

2

Odp: porocedury dot.dostaw,usług poniżej 14.000

Tak jak w art.4 ust 8 ustawy nie stosuje się! owszem fakture koniecznie opisać i oddać księgowej do zapłaty i na przechowanie smile ale  to tylko moja koncepcja  wink i pewnie wywoła polemikę smile

3

spokoojnie, powołujemy się na art.4 pkt 8 i sprawa jest czysta.Na fakturce dajemy pieczątke z podaniem podstawy prawnej , wpisujemy ww artukuł

4

mimo że zgodnie z art. 4 pkt 8 ustawy Pzp nie stosuje sie do zamówień  ponizej 14.000 euro to powinien być wewnetrzny regulamin placówki określający zasady udzielania zamówień ponizej tej kowoy, wtedy nikt ci nic nie zarzuuci i bedziesz czytsta a ponadto unikniesz steresów z protestami...

5

Stosujemy też regulamin udzielania zamówień publicznych do 14 000 euro (oczywiście jeśli go posiadamy) big_smile

6

a posiadacie bartoszu ;-)

7

też chciałabym zobaczyc wzór takiego regulaminu. My nie posiadamy, podpisuję fakturę, że nie podlega na podst. art.4 pkt.8.

8

my tak samo-brak regulaminu ;-(

9

alwi - skąd Ci się wzięły te protest - chba coś pomieszałeś , a czysty bez regulaminy do 14000 to niby nie jesteś?, ja nie mam regulaminu i dobrowolnie nigdy bym się w coś takiego nie wpakowała, a zapewniam Cie że jestem czysta jak łza

10 (edytowany przez Marko 2007-11-13 13:20:31)

Sorry ale nie moge sie powstrzymać, temat regulaminów był tu dziesiątki razy poruszany wystarczy kliknąć szukaj i wpisać regulamin. Forumowy specjalista od pisania o pscołach tongue (Jacek0707) rozesłał ich już mnóstwo...

11

No proszę , nieuwagi mała chwilka by wywołać z lasu wilka wink A jeszcze niedawno była mowa o oazie spokoju smile

12

Dziekuje Ci bardzo Marko za informację ale do mnie taki regulamin nie dotarł.

13

Marko, złosliwa bestio...:) nie rozsyłałem, tylko podawałem link na stronkę smile Ty też chcesz?;)

14

No to wg kolejności:
Madziulek - nic sie nie zmieniło big_smile
Maarta - trzeba poprosić Jacka wink
Jacek - dziekuje, postoje tongue

15

Usiądź...:)

16

oczywiście Marko nic sie nie zmieniło ,powtarzaj mi to częściej  wink miłego i spokojnego wytrwania do końca dnia wink

17

danaug napisał/a:

a zapewniam Cie że jestem czysta jak łza

Ja znam wersje: "czysta jak PANIEŃSKA łza" big_smile

18

i o co tyle szumu . ja mam taka sytuację  poniżej 14 000 euro ,zwieram umowy na rok :
1.regulamin a w regulaminie:
- zapytanie ofertowe min 2 osoby lub telefon , internet
żeby nikt mi nie zarzucil , że  wydatkuje pieniądze nie zgodnie ustawą o finansach publicznych i jestem kryta.

19

danaug napisał/a:

jestem czysta

mowania napisał/a:

jestem kryta

Nieźle tongue