1

Temat: czy może to być omyłka pisarska

Pn na dostawę komputerów. Wymagałem załączenia wydruków, że określone podzespoły osiągają zakładaną ilość punktów. I teraz W w załączniku z danymi technicznymi komputerów dla oferowanych podzespołów pisze że osiąga on moje zakładane minimum np 100 pkt, ale z wydruku wynika że osiąga on np 150 pkt. czy mogę traktować to jako oczywistą omyłkę pisarską i wysłać info o poprawieniu, czy zostawić, bo tak czy inaczej wymagania minimalne są spełnione

2

Odp: czy może to być omyłka pisarska

masz wiedzę jaki jest właściwy wskaźnik? 100?, czy 150?

3

Zostaw w spokoju wink

4

Ale gdzie miałaby być ta omyłka jeśli piszesz, że wykonawca potwierdził, że sprzęt ma minimum 100 pkt i dołączył wydruk, który to potwierdza?
To przecież Twój warunek, wykonawca miałby go zmieniać i napisać "min. 150 pkt.'?

5

psz napisał/a:

Ale gdzie miałaby być ta omyłka jeśli piszesz, że wykonawca potwierdził, że sprzęt ma minimum 100 pkt i dołączył wydruk, który to potwierdza?
To przecież Twój warunek, wykonawca miałby go zmieniać i napisać "min. 150 pkt.'?

Nie nie. Chodzi mi o to ,że w załączniku z danymi technicznymi przepisał moje minimum, czyli wskazał, ze np karta graficzna ma 100 pkt a wg wydruku tak naprawdę ma 150. Czy nie powinienem tego uznać jako omyłkę pisarską i nie napisać że wg wydruku karta ma 150 pkt więc zamawiający poprawia omyłkę pisarską zastępując podany wynik 100pkt wynikiem 150 pkt.

6

Aha. jak Bipi, zostaw to w spokoju.

7

Jest ok., minimum spełnia smile

8

Tak więc zrobię. Dzięki