Temat: Oświadczenia członków komisji art. 17.1 w wolnej ręce.
Witam.
Tryb wolna ręka.
Z jaka datą członkowie komisji składają Oświadczenia?
pozdrawiam
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Dokumentowanie zamówień publicznych → Oświadczenia członków komisji art. 17.1 w wolnej ręce.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam.
Tryb wolna ręka.
Z jaka datą członkowie komisji składają Oświadczenia?
pozdrawiam
Z datą negocjacji, tak ja stosuję.
A ja z datą wysłania zaproszeń.
Obie daty są ok?
To zależy kiedy komisja podejmuje pierwszą czynność
widać są dwie teorie
Wg mnie z chwilą wszczęcia postępowania (wysłania zaproszenia). Wiesz do kogo wysyłasz, a więc wszystkie punkty oświadczenia wypełniasz świadomie i odpowiedzialnie.
Im wcześniej tym lepiej. Wtórne oświadczenie też można złożyć, gdyby jednak wyszło coś w trakcie.
Potwierdzam słowa Covec'a. Z datą wszczęcia postępowania, ponieważ już w tym momencie znany jest wykonawca.
Zrobię z datą wysłania zaproszeń.
komisja ma w zakresie wybór trybu i przygotowanie dokumentacji i przeprowadzenie procedury.
Jak Covec.
dośc szeroko i nie precyzyjnie jak na działania Komisji. Chyba, że opisane, kto za który pkt. dokumentacji jest odpowiedzialny U mnie dokumentację przygotowuje osoba merytoryczna a Komisja jedynie ocenia. Ja bym się przychylał do daty negocjacji - bo np. dany W. zrezygnuje w ostatniej chwili - i po co tworzyć papiery.
W takim razie punkt widzenia od punktu siedzenia zależy. Ja np nie mam tego komfortu i odpowiadam za postępowanie od a do z łącznie z jego realizacją. i
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc