1

Temat: przetarg ograniczony - modyfikacja

W przetargu ograniczonym na I etapie postępowania, oprócz ogłoszenia o zamówieniu stworzyłam wytyczne do wniosku o wszczęcie postępowania, w których opisałam co i jak (a'la SIWZ). Pojawiła się konieczność wprowadzenia zmiany w ogłoszeniu, dotycząca udzielenia 5-letniej gwarancji i stworzyłam ogłoszenie o zmianie. Pytanie brzmi: czy na podstawie art. 38 ust. 4 powinnam wprowadzić modyfikację do wytycznych do wniosku, skoro przepis dotyczy SIWZ? Wytyczne zostały umieszczone na BIP.

2

Odp: przetarg ograniczony - modyfikacja

Po prostu dokonujesz modyfikacji umieszczasz na BIP-ie i zmieniasz ogłoszenie (o ile zmienia się treść ogłoszenia) - nie powołujesz się na 38.4, bo to dotyczy SIWZ. A jak bardzo potrzebujesz podstawy, to ... 7.1 wink

3

jestem bliska wyznania Ci miłości  lol
dzięki piękne!!!

4

No i przy kolejnych zmianach zwrócić uwagę na ust 4b art 38

5

Ale w 38.4b chodzi o zmianę SIWZ a tutaj mamy do czynienia z dokumentacją "przedspecyfikacyjną" wink

6

Ale kiedyś się przejechałem na tym dziadostwie więc jak czytam - zmiany w PO to głośno krzyczę.
Taki uraz wink

7

W sumie racja - lepiej dmuchać na zimne wink

8

bipi napisał/a:

W sumie racja - lepiej dmuchać na zimne wink

niby racja ale tym sposobem dajesz kontrolujacemu "kierunek sprawdzania" a nie koniecznie tam chciałby przedtem iść smile

9

Panowie jeszcze jedno pytanie - czy na wzór PN otwarcie wniosków powinno być jawne?

10

Nie.

11

Oki. Dzięki