1

Temat: pilne

Jeżeli jedna z ofert przewyższa kwotę jaką zamawiający przeznacza na realizację zamówienia to z jakiego art. ja ją odrzucam??

2

Odp: pilne

Nie odrzucasz!!!

3

Rema a po co chcesz ją odrzucić? Normalnie ją oceniasz. Gdyby wszystkie przewyższały kwotę jaką przeznaczyliście na realizację zamówienia, to musiałabyś unieważnić postępowania, ale bez odrzucania, bo nie ma takiej podstawy prawnej.

4

a Myślałam że wykluczam ale ok oceniam ją na 0 pkt.

5

na jakie zero? z jakiej racji? normalnie oceniasz jak wszystkie inne

6

Musisz sprawdzić w SIWZ jak oceniać oferty smile

7

Czyli jeżeli  oferta przewyższa kwotę to także wzywać z 26.3 do uzupełnienia dokumentów?

8 (edytowany przez covec 2014-08-11 10:24:38)

To dopiero jest skrócenie postępowania wink Za drogi! wypad z postępowania smile

Oczywiście, że należy wezwać. Nawet tych "droższych" (w takich okolicznościach).

9

rema17 napisał/a:

Czyli jeżeli  oferta przewyższa kwotę to także wzywać z 26.3 do uzupełnienia dokumentów?

Jeżeli możesz i chcesz dołożyć pieniędzy do oferty z najniższą ceną - to - tak  - oceniasz, wzywasz do uzupełnienia, itp.

Jeżeli nie możesz dołożyć pieniędzy  - to - nie - nie ma potrzeby badania i oceny ofert - można od razu unieważnić postępowanie.

10

Darek W. napisał/a:
rema17 napisał/a:

Jeżeli możesz i chcesz dołożyć pieniędzy do oferty z najniższą ceną - to - tak  - oceniasz, wzywasz do uzupełnienia, itp.

Jeżeli nie możesz dołożyć pieniędzy  - to - nie - nie ma potrzeby badania i oceny ofert - można od razu unieważnić postępowanie.

Ja mam dwie ofert z których jedna przewyższa kwotę.Ale muszę ocenić i tak dwie oferty i jak coś brakuje to wezwać z 26.3 do uzupełnienia.

11

Tak, trzeba wezwać.

12 (edytowany przez rema17 2014-08-12 08:26:16)

Gdy jak uzupełnią dokumenty z 26.3 to powinnam ocenić tą ofertę , przyznać punkty a później napisać że mają ofertę powyżej kwoty?? Czekam na porady

13

rema17 napisał/a:

Gdy jak uzupełnią dokumenty z 26.3 to powinnam ocenić tą ofertę , przyznać punkty a później napisać że mają ofertę powyżej kwoty?? Czekam na porady

Jeśli tak zrobisz to błędu nie popełnisz.

14

A mogę ocenić tą ofertę  bez rozpisywania się w Zawiadomieniu o wynikach postępowania,  że jest to oferta powyżej kwoty Zamawiającego?

15

Nawet słowa o tym nie musisz wspominać wink