Temat: pilne
Jeżeli jedna z ofert przewyższa kwotę jaką zamawiający przeznacza na realizację zamówienia to z jakiego art. ja ją odrzucam??
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jeżeli jedna z ofert przewyższa kwotę jaką zamawiający przeznacza na realizację zamówienia to z jakiego art. ja ją odrzucam??
Nie odrzucasz!!!
Rema a po co chcesz ją odrzucić? Normalnie ją oceniasz. Gdyby wszystkie przewyższały kwotę jaką przeznaczyliście na realizację zamówienia, to musiałabyś unieważnić postępowania, ale bez odrzucania, bo nie ma takiej podstawy prawnej.
a Myślałam że wykluczam ale ok oceniam ją na 0 pkt.
na jakie zero? z jakiej racji? normalnie oceniasz jak wszystkie inne
Musisz sprawdzić w SIWZ jak oceniać oferty
Czyli jeżeli oferta przewyższa kwotę to także wzywać z 26.3 do uzupełnienia dokumentów?
To dopiero jest skrócenie postępowania Za drogi! wypad z postępowania
Oczywiście, że należy wezwać. Nawet tych "droższych" (w takich okolicznościach).
Czyli jeżeli oferta przewyższa kwotę to także wzywać z 26.3 do uzupełnienia dokumentów?
Jeżeli możesz i chcesz dołożyć pieniędzy do oferty z najniższą ceną - to - tak - oceniasz, wzywasz do uzupełnienia, itp.
Jeżeli nie możesz dołożyć pieniędzy - to - nie - nie ma potrzeby badania i oceny ofert - można od razu unieważnić postępowanie.
rema17 napisał/a:Czyli jeżeli oferta przewyższa kwotę to także wzywać z 26.3 do uzupełnienia dokumentów?
Jeżeli możesz i chcesz dołożyć pieniędzy do oferty z najniższą ceną - to - tak - oceniasz, wzywasz do uzupełnienia, itp.
Jeżeli nie możesz dołożyć pieniędzy - to - nie - nie ma potrzeby badania i oceny ofert - można od razu unieważnić postępowanie.
Ja mam dwie ofert z których jedna przewyższa kwotę.Ale muszę ocenić i tak dwie oferty i jak coś brakuje to wezwać z 26.3 do uzupełnienia.
Tak, trzeba wezwać.
Gdy jak uzupełnią dokumenty z 26.3 to powinnam ocenić tą ofertę , przyznać punkty a później napisać że mają ofertę powyżej kwoty?? Czekam na porady
Gdy jak uzupełnią dokumenty z 26.3 to powinnam ocenić tą ofertę , przyznać punkty a później napisać że mają ofertę powyżej kwoty?? Czekam na porady
Jeśli tak zrobisz to błędu nie popełnisz.
A mogę ocenić tą ofertę bez rozpisywania się w Zawiadomieniu o wynikach postępowania, że jest to oferta powyżej kwoty Zamawiającego?
Nawet słowa o tym nie musisz wspominać
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc