Odp: Części kluczowe
Z drugiej strony właśnie ułatwia. Jeżeli jest "za" i "przeciw" to trudniej mówić o błędach, można wtedy co najwyżej mówić o "innym podejściu".
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → Części kluczowe
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Z drugiej strony właśnie ułatwia. Jeżeli jest "za" i "przeciw" to trudniej mówić o błędach, można wtedy co najwyżej mówić o "innym podejściu".
czy moge przy uslugach dot. konwersji danych z jednego systemu do drugiego wymagac osobistego wykonania zamowienia przez W. ?
czyli wykluczyc podwykonawstwo?
czy moge przy uslugach dot. konwersji danych z jednego systemu do drugiego wymagac osobistego wykonania zamowienia przez W. ?
czyli wykluczyc podwykonawstwo?
możesz - tylko MUSISZ to uzasadnić - niekoniecznie w SIWZ - mieć u siebie uzasadnienie.
Samego dopuszczenia podwykonawcy zastrzec nie możesz lecz określić (zastrzec) kluczowe części.
to jak w końcu? chyba jednak moge tylko zastrzec kluczowe co? nie moge calosci
Tak, możesz zastrzec kluczowe i opisać które dla Was są "te" kluczowe.
36 a - kluczowe tylko - oczywiście - uchylono 36.5
czy dajecie ten zapis do SIWZ na usługi:
"Jeżeli wykonawca wykazując spełnienie warunków, o których mowaw pkt. .........polega na zasobach innych podmiotów w celu oceny, czy wykonawca będzie dysponował zasobami innych podmiotów w stopniu niezbędnym dla należytego wykonania zamówienia oraz oceny, czy stosunek łączący wykonawcę z tymi podmiotami gwarantuje rzeczywisty dostęp do ich zasobów do oferty należy dołączyć dokumenty dotyczące:
zakresu dostępnych wykonawcy zasobów innego podmiotu,
sposobu wykorzystania zasobów innego podmiotu, przez wykonawcę, przy wykonywaniu zamówienia,
charakteru stosunku, jaki będzie łączył wykonawcę z innym podmiotem,
zakresu i okresu udziału innego podmiotu przy wykonywaniu zamówienia"
?
Ja nie daję.
my dajemy
Te zapisy to nie wytyczne obowiązkowe, a wskazówki co powinno zawierać zobowiązanie.
Nie wydaje mi się Marcelku
W takim razie proponuję zapoznać się z art.,
http://zamawiajacy.pl/wp-content/uploads/08_Potencjal_podm3.pdf
ja ten zapis dalam i teraz mam oferte w ktorej wszyskto jest pozyczone za zasadzie dolaczoneego zobowiazania innej firmy
oswiadczenie o beaku podsatw do wykluczenia i referencje mam tez od tego podmiotu ktory sie zobowiazuje oddac do dyspozycji..
cos jeszcze mam wymagac w ofercie?
no wlasnie..ja te wszystkie informacje moge wyczytac z zobowiazania...
wykonawca w ofercie wskazuje podwykonawce ktory jes tez podmiotem udostepniajacym mu zasoby
czy to jest ok?
wg mnie jest ok
A dlaczego miało by być nie ok?
ah Marcel jakos ciezko mi uwierzyc ze mozna wszystko pozyczyc...
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc