1

Temat: WARTOŚĆ SZACUNKOWA

WITAM.MAM DO WAS TAKIE PYTANIE.
MAM DRUK OKREŚLAJĄCY WARTOŚĆ SZACUNKOWA ZAMÓWIENIA. W OGŁOSZENIU JAK I W SIWZ WPISAŁAM O MOŻLIWOŚCI ZAMÓWIEŃ UZUPEŁNIAJĄCYCH 30%.A PYTANIE JEST CZY W TYM DRUKU WPISUJEMY WARTOŚĆ SZACUNKOWĄ ZAMÓWIENIA PODSTAWOWEGO + UZUPEŁNIAJĄCE CZY TYLKO WARTOŚĆ ZAMÓWIENIA PODSTAWOWEGO.WEDŁUG MNIE WARTOŚĆ SZACUNKOWA TO JEST TA WARTOŚĆ PODSTAWOWA + UZUPEŁNIAJĄCE.PROSZĘ WAS O JAKIŚ LINK DO WYROKU MÓWIĄCEGO O TYM LUB POWAŻNEGO ARTYKUŁU.

2

Odp: WARTOŚĆ SZACUNKOWA

Nie krzycz...

3

A art. 32.3 nie wystarczy?

4

Powinno wystarczyć, chyba że macie jakieś szerszą interpretację tego artykułu.

5

Autor: Małgorzata Stachowiak
Tytuł: Komentarz do art.32 ustawy - Prawo zamówień publicznych
Stan prawny: 2012.05.01
Jeżeli zamawiający przewiduje udzielanie zamówień uzupełniających, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7, a więc zamówień udzielanych w trybie z wolnej ręki wykonawcy zamówienia podstawowego wybranemu w drodze przetargu nieograniczonego lub ograniczonego (przy zachowaniu pozostałych przesłanek zawartych w przepisach art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7), jak również sektorowych zamówień uzupełniających, o których mowa w art. 134 ust. 6 pkt 3 i 4, zobowiązany jest przy ustalaniu wartości zamówienia podatkowego uwzględnić wartość zamówień uzupełniających. Ponieważ ustawa określa maksymalny limit wartości dla zamówień uzupełniających - 50% wartości zamówienia podstawowego - oraz stanowi, że polegać one mogą jedynie na powtórzeniu czynności tego samego rodzaju, zamawiający, przygotowując postępowanie o udzielenie zamówienia podstawowego, powinien ustalić jego wartość z należytą starannością i odpowiednio ją zwiększyć, w zależności od tego, w jakim dopuszczalnym zakresie zamierza skorzystać z zamówień uzupełniających.

6

DZIĘKI WIELKIE!

7

I mów ciszej !!!

8

cbud napisał/a:

I mów ciszej !!!

big_smile

9