26

Odp: dotacja na zakup pojazdu

lolilap napisał/a:

a przyznanie ich w terminie uniemozliwoajacym przeprowadzenie post?

Nie ma obowiązku wzięcia dotacji big_smile, dyskusja akademicka tak naprawde... Wiadomo, że legalnie sie tego w wiekszości przypadków zrobić nie da. Zrobienie WR jest naruszeniem przepisów i skutkuje zsyłką przed rzecznika dyscypliny. Rzecznik dyscypliny finansów publicznych w większości przypadków uznaje wine, ale od kary odstępuje wink

27

szad napisał/a:

a jeszcze jedno. ministerstwo wymaga abyśmy zakupili ciągnik konkretnej marki. nie napisze jakiej żeby nie być posądzonym o reklamę wink

Czyżbyś miał zamiar kupić ciągnik od Leppera.

28

lolilap napisał/a:
monia13 napisał/a:

zbyt późne otrzymanie środkow finansowych nie stanowi przesłanki do zastosowania trybu zamówienia z WR

wybór kierownika zamawiającego...odpowiadac za naruszenie przepisów pzp i dyscypliny finansów i tłumaczyc się nie wiem w imię czego przed komisją dyscyplinarną lub dźwignąć odpowiedzialność za rezygnację z tych środków i zwrot do budżetu.

29

Marko napisał/a:
lolilap napisał/a:

Nie ma obowiązku wzięcia dotacji big_smile

Jak nie wykorzystamy dotacji to dopiero głowę będą mi suszyć... Już wolę zrobić WR niż niewykorzystać tej dotacji. A WR (czysto teoretycznie) jest takim samym trybem jak np PN (równoważny) i jeśli zachodzi taka potrzeba i okoliczności (w naszym przypadku art 67.3.1 u PZP) to w moim odczuciu jak najbardziej zasadnym. smile:)

30

deekki napisał/a:

(w naszym przypadku art 67.3.1 u PZP) to w moim odczuciu jak najbardziej zasadnym. smile:)

U mnie w ustawie 67.3.1 dotyczy dostawy mediów tongue.
Nie ma podst. do WR ale inaczej sie po prostu nie da...

31 (edytowany przez deekki 2007-11-14 13:22:06)

mój błąd tongue:P
miało być 67.1.3! smile:)

32

a moze NBO smile  czasami uzywam tez WR - ale jak mam mocny papior.

33

Hmm NBO...
W sensie, że z art 62.1.4?
W takim przypadku musiałbym chyba negocjować tylko z wykonawcami mającymi w swojej ofercie ten konkretny typ i model ciągnika wskazanego w załączniku do umowy o dotację? Bo jak zaproszę takich wykonawców którzy nie mają w ofercie tego ciągnika to będzie to ograniczaniem konkrencji...

34

wiesz nie wiem dlaczego ograniczacie do tego akurat modelu??? no ale jesli juz taki z ciebie kozak wink no to tak...

35

lolilap napisał/a:

wiesz nie wiem dlaczego ograniczacie do tego akurat modelu??? no ale jesli juz taki z ciebie kozak wink no to tak...

kozak nie kozak... tongue
mam taką umowę dotacji tego konkretnego ciągnika więc się do niej dostosowuję. Jak kupię inny pojazd za te znaczone pieniądze to będę musiał je oddać...

36

to oni juz ta dotacje zrobili pod twoje postepowanie a ty nic nie wiesz?:) hehehe jasnowidz tam chyba pracuje smile

no to klops smile troche to stinking...

37

Hehe. big_smile
Zanim dostałem umowę dotacji to już mi woniło...
robię WR i niech się dzieje co chce... wink
Dzięki wszystkim. smile:)

38

deekki napisał/a:

... może tak być, że nawet 3 grudnia ją dostaniemy(za co mojego eksperta... niemiło potraktuję wink ) ...

niestety ja nie mam, żadnego wpływu na przepływ pieniędzy pomiędzy poszczególnymi instytucjami, wszystko toczy się za moimi plecami i nie biorę udziału w całej tej akcji.