76 (edytowany przez Marko 2007-11-12 22:02:43)

Odp: Protest a czas na przylaczenie.....

Piotrek napisał/a:

Jedyne, na co moge sie zgodzic (kompromis wink) to niewzywanie wykonawców przy zamówieniach poniżej progów unijnych, bo tam i tak nie ma odwołań...

Well, dla mnie to bez znaczenia wink

77

Marko napisał/a:

Ja pisze o sytuacji wynikającej z ustawy - zamawiający odrzuca protest wniesiony przez podmiot nieuprawniony bądź wniesiony po terminie i w takiej sytuacji nie ma wykonawcy, który przystępując do postępowania toczącego sie w wyniku wniesienia protestu wykazałby interes prawny w rozstrzygnięciu protestu na korzyść jednej ze stron.

Ufff.. przeczytałem wszystko. Nie zgadzam się z powyrzszym zapisem. Miałem taki przypadek. Protest wniósł podmiot nieuprawniony (przedstawiciel handlowy jednego podzespołu, który nie jest w stanie sprzedać całego urządzenia nie mogący występować w imieniu firmy). W proteście stwierdził iż zapisy w specyfikacji dyskryminują jego produkt. Protest odrzucony. Do protestu prystępuje Wykonawca który zamierza w swoim urządzeniu zastosować podzespół tej firmy. I co teraz.

P.S. Ja zawsze wzywam do przystąpienia i jeżeli ktoś przystąpi do protestu (oczywiście w terminie) po jego rozstrzygnięci poprostu przesyłam mu rozstrzygnięcie.

78

pipi67 napisał/a:

Nie zgadzam się z powyrzszym zapisem.

Nie pierwszy raz, nie ostatni big_smile. Dla mnie to  żaden problem wink. Tłumaczyć po raz milion pierwszy nie będe...
A może stary wypróbowany sposób - telefon do przyjaciela (UZP) ? wink

79 (edytowany przez Marko 2007-11-14 17:07:18)

pipi67 napisał/a:

Protest odrzucony. Do protestu prystępuje Wykonawca który zamierza w swoim urządzeniu zastosować podzespół tej firmy. I co teraz.

Właściwie to miałem sobie odpuścić ale oczywiście nie dało mi tongue
Odpowiadając na pytanie "i co teraz" - teraz należy poczytać ustawe - w szczególności przepisy dotyczące terminów wnoszenia protestów na siwz i terminów przystępowania do protestów na siwz. Tyle smile

80

"I co teraz" nie odnosi się do tego co należy dalej zrobić ale do tego co napisałeś, że nie będzie wykonawcy który przystąpi do protestu wystosowanego przez podmiot nieuprawniony, a właśnie taki przypadek miałem. Wykonawca prystąpił do protestu bo chciał zaproponować urządzenie z podzespołem protestującego. Czyli są takie przypadki.

81

Oj Pipi, dalej nie czytasz uważnie...
Twój przypadek niczym sie nie różni, a lekture terminów i zasad protestów na siwz i przystępowania do nich nieustannie polecam. To naprawde ma znaczenie