Temat: zaświadczenie z ZUS i US
Społóka z.o.o złożyła mi zaświadczenie o niezaleganiu składek z ZUS i US tylko na spółkę, powinnam wezwać o uzupełnienie dla członków zarządu?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Społóka z.o.o złożyła mi zaświadczenie o niezaleganiu składek z ZUS i US tylko na spółkę, powinnam wezwać o uzupełnienie dla członków zarządu?
Odpowiem pytaniem na pytanie.
A kto płaci składki ?- członkowie zarządu czy spółka?
Spółka z o.o. składa wspomniane zaświadczenia wyłącznie na spółkę, spółka występuje bowiem jako osoba prawna. Inaczej sytuacja wygląda w przypadku KRK... .
ok wszystko jasne dziekuje
wymagalam Aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych itd...
otrzymalam dokument z ZUS z informacja:
W zwiazku ze zlozonym wnioskiem z dnia 22.08.2014 w sprawie nr.... ZUS odzial we.. informuje iż na dzien 22.08.2014 wnioskodawca.... nie figuruje w Rejestrze Płatników Składek KSI ZUS.
czy to mi musi wystarczyc na potwierdzenie ze ten W. spełnia w/w wymóg?
To co to za wykonawca?
sp. o z o.o. zajmujaca sie ochrona osob i mienia
Skoro nie figuruje, to nie zalega A kiedy powstała?
data rejestracji w krs 23.08.2013
To coś jest nie tak - Zarząd nie pobiera wynagrodzenia??? Ale - jeśli nie są zarejestrowani, to IMO jest OK.
KIO/114 z 06.02.2014- taki dokument jest ok
Skoro zaświadczenie wystawił właściwy organ to nie zostaje nic innego jak uznać.
no więc zapytalam o wyjasnienie rozbieznosci miedzy tym ze nie jest zarejestrowany jako platnik skladek i tym ze w wykazie osob pisze ma ma wlasnych pracownikow
W. odpisal ze wowczas gdy pobieral dokument z ZUS(data dakumentu 22.08.2014) nie zatrudnial ludzi ale od października zatrudnia i bedzie to uwzglednione w kolejnych zaswiadczeniach z ZUS
co z tym mykiem byście zrobili?
Jak poprzednie zaświadczenie było aktualne na dzień TSO to należy je uznać.
bezwzględnie uznać - nie nasza sprawa wnikać czy Zarząd pobiera kasę czy nie i.t.p.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc