1

Temat: jaka wartość wykonanych dostaw w doświadczeniu?

Przygotowuję przetarg na dostawę w częściach: A - sprzętu informatycznego i B - oprogramowania.
Szacunkowa wartość części A wynosi 280.000,00 zł netto (w tym: jedno urządzenie ok. 68.000,00 zł netto i drugie - bardziej specjalistyczne - ok. 212.000,00 zł netto).
Chcę postawić warunek, aby wykonawca posiadał doświadczenie w postaci wykonania co najmniej 2 dostaw sprzętu komputerowego i zastanawiam się nad określeniem wartości tych wykonanych dostaw. Czy wskazanie wartości tego bardziej specjalistycznego sprzętu (tj. w tym wypadku 212.000 w przeliczeniu na brutto) będzie OK? Czy kontrole nie potraktują tego wymogu jako nadmiernego w stosunku do przedmiotu zamówienia?

W części B wartość szacunkowa oprogramowania wynosi ok. 75.000 zł netto. Chcę postawić wymóg analogiczny jak w części A z podaniem wartości wykonanych zamówień w wysokości 80% wartości brutto zamawianego oprogramowania (tj. ok. 73.000 zł)???

2

Odp: jaka wartość wykonanych dostaw w doświadczeniu?

Ja bym kwotę jeszcze troszeczkę zaniżył.

3

i nie pisz  w procentach od kwoty wartosci brutto tylko konkretna minimalną kwotę

4

Konkretna kwota np. 200 000 szacowania to wystarczy jak dasz 150 000 w warunku lub mniej.

5

To jasne, że konkretna kwota. Chciałam tylko przybliżyć mój tok rozumowania, że nie przenoszę do warunku 100% wartości zakupu.