1

Temat: Elektronicznej Platformy Katalogów Produktów ? eKatalogi

Zupełnie z przypadku zatrzymałem się na temacie. Jak na razie dotarłem tylko do materiałów promocyjnych. Wynika z nich, że wielce wskazane jest korzystanie, bo dyscyplina finansów publicznych i w ogóle przejrzystość zp smile, ale obowiązku nie ma. Żadnej strony do wersji testowej, nic.
Jeśli macie/wiecie coś więcej podzielcie się proszę.

2

Odp: Elektronicznej Platformy Katalogów Produktów ? eKatalogi

Ja też nic nie mam bo więcej nic się chyba na razie nie znajdzie.

3 (edytowany przez covec 2014-09-23 10:04:59)

Czyli czekamy. Zastanawia mnie jak organy kontrolne podejdą do tematu. Czy będzie to na zasadzie dobrej praktyki? smile

4

Ja byłem na konferencji zorganizowanej przez UZP. Urząd doliczył się, że na zakupy poniżej progu 14 tyś EURO (bo tak im wyszło ze sprawozdań za 2013) Zamawiający wydali prawie 21 mld złotych.  EPKP ma być narzędziem wspomagającym zakupy poniżej progu stosowania ustawy. Stosowanie byłoby dobrowolne. Dopiero dalekie perspektywy przewidują obowiązkowe stosowanie platformy.
W pierwszym etapie funkcjonowania, według zamiarów UZP mają być dostępne oferty wykonawców na materiały biurowe. Ogólnie ma to wyglądać jak upośledzone allegro. Wyszukiwania z paska, słowa kluczowe, przegląd oferty wykonawców.  Ma być też możliwość składania zapytań przez Zamawiających i poszukiwanie ofert.
Z mojego punktu widzenia, to nie był nawet projekt a dopiero koncepcja jakiegoś systemu. Użytkownicy będą zobowiązani do posiadania kwalifikowanego podpisu elektronicznego (taki ukłon w stronę małych przedsiębiorców smile)
Zanim to wejdzie skończą się pieniądze z Unii smile