Temat: ZP 2
Kiedy wypełniamy protokoł ZP2 i co z nim robimy pozniej???
PS jestem poczatkująca poostawiona sama sobie
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Kiedy wypełniamy protokoł ZP2 i co z nim robimy pozniej???
PS jestem poczatkująca poostawiona sama sobie
Zp 2 wypełniamy wtedy gdy wartośc zamówienia jest poniżej 137000 euro, i powinno sie go wypełniać od wszczecia postępowania, część szczegółową to oczywiście po otwarciu ofert, potem kolejne druki sie wypełnia zp zp12 itd te które są potrzebne
Dzieki Konrad:)
A ta kwota 137000 jeszcze istnieje?? Myslłam ze od 14 tysięcy do 211000 lub 5278000
Normalnie im bardziej zagłebiam sie w ta pokręconą ustawę to tym mniej wiem. Na szczescie jadę na szkolenie. Moze coś mi się rozjasni
próg 137 000 jest dla sektora finansów publicznych a 211 tys dla innych zamawiających (poza zamawiającymi sektorowymi) :-)
próg 137 000 jest dla sektora finansów publicznych
i innych zamawiających
a 211 tys dla innych zamawiających
i dla sektora finansów publicznych :)
a urząd gminy to nie sektor finansów publicznych????
a urząd gminy to nie sektor finansów publicznych????
Jest ale to samorząd terytorialny i tu próg dla dostaw i usług jest 211 tys. euro.
Piotrze chyba czerpiesz satysfakcję z tego , jak kogoś poprawisz więc sprecyzuję swoja odpowiedź;)
zamawiający z sektora finansów publicznych (oprócz uczelni publicznych, jednostek badawczo- rozwojowych, państwowych instytucji kultury oraz podsektora samorządowego) oraz będący innymi państwowymi jednostkami organizacyjnymi bez osobowości prawnej.
Emilko dla urzędu gminy próg wynosi 211000 euro.
No włąsnie tak myslałam na początku, ale w między czasie się zakręciłam:)
Czyli druk ZP 2 wypełnia sie na poczatku postepowania o przetargu który nie przekracza 211000 euro.
Tak. W każdym postepowaniu i w kazdym progu protokół prowadzisz (powinno się) na bieżąco.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc