1

Temat: dane techniczne w ofercie

Zamawiający wymagał, aby do oferty na dostawę sprzętu komputerowego Wykonawca dołączył dane techniczne lub karty katalogowe potwierdzające, ze oferowany sprzęt spełnia oczekiwania Zamawiającego wyspecyfikowane w SIWZ.
Jeden z Wykonawców dołączył do oferty dokument, w który wkleił skopiowany opis przedmiotu zamówienia z SIWZ, w którym znalazło się m.in. sformułowanie:
"oprogramowanie musi mieć możliwość integracji z oprogramowaniem (...), które posiada Zamawiający".
To, że zamawiane oprogramowanie MUSI mieć takie cechy, to ja wiem. Pytanie, czy je ma? A dokument przedstawiony przez Wykonawcę tego nie precyzuje.
Oczywiście z danych dostępnych w Internecie mogę się tego dowiedzieć, ale nie zmienia to faktu, że Wykonawca nie przedstawił wyczerpujących informacji w ofercie.
Czy prawidłowe będzie wezwanie do wyjaśnień w tym zakresie? Czy może wezwanie do uzupełnień oferty?

2

Odp: dane techniczne w ofercie

Wyjaśnienia lub i uzupełnianie, osobiście uważam że wyjaśnienia powinny być wystarczające.

3

Odp: dane techniczne w ofercie

podłącze się pod temat.
wymagałem aby wykonawca podał w ofercie m.in. nazwę płyty głównej. wykonawca wpisał tylko 2 parametry jakie płyta miała spełniać. były wymagane jeszcze inne parametry.
wezwałem do wyjaśnień.
wykonawca nie odpowiedział. nie podał nazwy płyty.

nie mając tej nazwy nie mogę ocenić czy płyta spełnia wszystkie wymagania.

do odrzucenia jako niezgodna ze siwz?