1

Temat: czy to omyłka?

Powiedzcie mi prosze, jak potraktowac brak  jednej strony w kosztorysie ofertowym? zażądać wyjaśnienia i uznać ?

2

Odp: czy to omyłka?

Zgodnie z tym że w tej "idealnej" ustawie jest zapis żeby za każdym razem żądać uzupełnienia dokumentów to należy zwrócić sie z pismem o jej uzupełnienie. Jeśli wykonawca nie uzupełni to należy go odrzucić.

3

Uzupełniać kosztorys? Nigdy w życiu i nawet później nie, kwestia tylko czy ten kosztorys jest niezbędny, może cena ryczałtowa np a tego autorka nie była łaskawa opisać... wink
Ps Jestem spokojny tongue

4

Konrad ,a jaką sankcją jest zagrożone nieudzielenie przez wykonawce wyjaśnień bo ja nie moge nigdzie takiej sie doszukać a do odrzucenia brak podstaw sad a chętnie zrobiłabym to smile

5

Marko ,nie mieszaj , czytaj uważnie co piszę wink kosztorys niezbędny, wykonawca nie dolaczył jednej strony ,chciałabym go odrzucić ale nie znajduje podstaw ,nie wiem jak prościej mam to opisać  Marko tongue

6

Albo inaczej smile Marko czy potraktowałbyś to jako oczywistą omyłkę ? tylko spokojnie wink

7 (edytowany przez Marko 2007-11-15 13:46:30)

madziulek napisał/a:

czytaj uważnie co piszę wink kosztorys niezbędny,

Wcześniej tego nie napisałaś wink, oferta do odrzucenia skoro kosztorys niezbędny - nie odpowiada treści siwz. 89.1.2
O żadnej oczywistej omyłce mowy być nie może wink

8

Przekonałes mnie w 50% wink ps. robisz postępy jeśli chodzi o tę oazę spokoju wink

9

Z czystej ciekawości jedynie - co z pozostałymi 50%?

10

Mam watpliwości czy brak tej jednej strony wystarczy do zast. art 89.1.2 ? obawiam sie ,ze złoży protest sad

11 (edytowany przez Marko 2007-11-15 14:05:39)

Widzisz cały czas robisz tajemnice z przedmiotu zamówienia (nie wiem czemu ale może masz powody) ale sie poświęce i odpowiem, że np. brak choćby jednej pozycji lub zmiana choćby jednej pozycji w kosztorysie przy zamówieniu na RB z ceną kosztorysową skutkuje odrzuceniem oferty a co dopiero brak całej strony. Tyle ze strony oazy spokoju big_smile

12

WIELKIE DZIĘKI za tą pełna ciepła wykładnię wink

13

madziulek napisał/a:

chciałabym go odrzucić ale nie znajduje podstaw ,nie wiem jak prościej mam to opisać  Marko tongue

Właśnie takiej szczerości oczekujemy tongue

14

Rozumiem, że..... chodzi Ci o Spółkę Partnerską "Piotrek&Piotrek" tongue