Temat: czy to omyłka?
Powiedzcie mi prosze, jak potraktowac brak jednej strony w kosztorysie ofertowym? zażądać wyjaśnienia i uznać ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → czy to omyłka?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Powiedzcie mi prosze, jak potraktowac brak jednej strony w kosztorysie ofertowym? zażądać wyjaśnienia i uznać ?
Zgodnie z tym że w tej "idealnej" ustawie jest zapis żeby za każdym razem żądać uzupełnienia dokumentów to należy zwrócić sie z pismem o jej uzupełnienie. Jeśli wykonawca nie uzupełni to należy go odrzucić.
Uzupełniać kosztorys? Nigdy w życiu i nawet później nie, kwestia tylko czy ten kosztorys jest niezbędny, może cena ryczałtowa np a tego autorka nie była łaskawa opisać...
Ps Jestem spokojny
Konrad ,a jaką sankcją jest zagrożone nieudzielenie przez wykonawce wyjaśnień bo ja nie moge nigdzie takiej sie doszukać a do odrzucenia brak podstaw a chętnie zrobiłabym to
Marko ,nie mieszaj , czytaj uważnie co piszę kosztorys niezbędny, wykonawca nie dolaczył jednej strony ,chciałabym go odrzucić ale nie znajduje podstaw ,nie wiem jak prościej mam to opisać Marko
Albo inaczej Marko czy potraktowałbyś to jako oczywistą omyłkę ? tylko spokojnie
czytaj uważnie co piszę kosztorys niezbędny,
Wcześniej tego nie napisałaś , oferta do odrzucenia skoro kosztorys niezbędny - nie odpowiada treści siwz. 89.1.2
O żadnej oczywistej omyłce mowy być nie może
Przekonałes mnie w 50% ps. robisz postępy jeśli chodzi o tę oazę spokoju
Z czystej ciekawości jedynie - co z pozostałymi 50%?
Mam watpliwości czy brak tej jednej strony wystarczy do zast. art 89.1.2 ? obawiam sie ,ze złoży protest
Widzisz cały czas robisz tajemnice z przedmiotu zamówienia (nie wiem czemu ale może masz powody) ale sie poświęce i odpowiem, że np. brak choćby jednej pozycji lub zmiana choćby jednej pozycji w kosztorysie przy zamówieniu na RB z ceną kosztorysową skutkuje odrzuceniem oferty a co dopiero brak całej strony. Tyle ze strony oazy spokoju
WIELKIE DZIĘKI za tą pełna ciepła wykładnię
chciałabym go odrzucić ale nie znajduje podstaw ,nie wiem jak prościej mam to opisać Marko
Właśnie takiej szczerości oczekujemy
Rozumiem, że..... chodzi Ci o Spółkę Partnerską "Piotrek&Piotrek"
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc