1

Temat: oświadczenie czy wykaz

ogłaszając PN na szkolenia i stawiając warunek udziału w postępowaniu dotyczący osoby zdolnej do wykonania zamówienia mogę od wykonawców żądać oświadczenia, którego wzór sama stworze (będą tam wszystkie informajce niezbędne do oceny postawionego warunku udziału )czy w grę wchodzi tylko wykaz osób, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych do wykonywania zamówienia.
Podaje przykład
stawiam warunek  osoby zdolnej do wykonania zamówienia który brzmi:
Zamawiający uzna, że wykonawca spełnia ten warunek, jeżeli wykaże, że na czas realizacji zamówienia będzie dysponował:osobą posiadająca wykształcenie wyższe kierunkowe psychologiczne, uprawnienia terapeuty (certyfikat, zaświadczenie lub dyplom ukończenia kursu, szkoły lub studiów podyplomowych), oraz posiadającą co najmniej 5 - letnie doświadczenie zawodowe jako psycholog, w tym min. 2 letnie doświadczenie w pracy  z osobami doświadczającymi przemocy i obecnie wykonywanie zawodu psychologa.
W celu oceny spełniania przez wykonawców tego warunku mogę żądać wykazu osób które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, doświadczenia itd. zgodnie z rozporządzeniem, ale potem często jest tak, że ten wykaz jest różnie wypełniany i nie zawsze można ocenic czy wykonawca spełnia warunek czy nie. I kończy sie to głównie wezwaniem do wyjaśnienia, chcąc tego uniknąć koleżanka podpowiedział mi by stworzyć oświadczenie gdzie wykonawca wpisuje aby imię i nazwisko osoby  sie podpisuje i stawia pieczątkę .
Treść tAKIEGO OŚWIADCZENIA PONIŻEJ
Przystępując dO postępowania w sprawie udzielenia zamóweinia publicznego na...........  ja niżej podpisany oświadczam, że na czas realizacji zamówienia będę dysponował osobą: imię i nazwisko.........................., która posiadająca wykształcenie wyższe kierunkowe psychologiczne, uprawnienia terapeuty, posiadającą co najmniej 5 - letnie doświadczenie zawodowe jako psycholog, w tym min. 2 letnie doświadczenie w pracy  z osobami doświadczającymi przemocy i obecnie wykonuje zawodu psychologa.
czy MOGĘ SOBIE UŁATWIĆ  I ŻĄDAĆ TAKIEGO OŚWIADCZENIA ?

2

Odp: oświadczenie czy wykaz

Możesz tylko oświadczenie - zgodnie z 25.1 - zdanie pierwsze

3 (edytowany przez Marta 2014-10-15 06:57:15)

1. w wykazie osób mam zapis:
- Oświadczam, że posiadam własną grupę interwencyjną / dysponuję grupą interwencyjną *, która zjawi się na terenie chronionego obiektu w czasie  nie dłuższym niż 15 minut od chwili wezwania.
* - zaznacz właściwe

wykonawca nie zaznaczyl nic
wzywam do uzupelnienia wykazu zgodnie z art. 26ust. 3?

2. w wykazie osób W. zaznaczyl iz dysponuje grupa..ale nie dołączyl pisemniego zobowiazania tego podmiotu
wzywam do uzupełnienia zgodnie z 26.3?

3. W. ktory polega na zasobach innych podmiotow ma zgodnie z swiz przedsatwic oswiadczneie,zasw. z ZUS i US- czy w pismie ktore bede wysylac do pkt 1 i 2 powyzej poinformowac ich ze gdy zaznacza DYSPONUJE,  musza tez przdlozyc te dokumenty od tych podmiotow?

4

a tutaj ktoś pomoże?

5

3 x TAK

6

1)wzywasz do uzupełnienia
2)  j/w
3) jeśli podmiot trzeci na którego zasoby powołuje się wykonawca będzie brał udział w realizacji zamówienia - TAK

7 (edytowany przez Marta 2014-10-15 09:15:48)

eva- jesli W. zaznaczy ze dysponuje grupa interwencyjna(czyli nie posaida wlasniej) to wiadomo ze  podmiot ktory udostepni mu grupe inerw. bedzieuczestniczyl w sytuacjach wezwania tej grupy
czydobrze mysle?
a wiec musi uzupelnic wtedy te dokumenty(ZUS,US,oswiadczenie) od podmiotu