1

Temat: wezwanie do uzupełnienia

Witam
W przetargu nieograniczonym (dopuszczono składania ofert częściowych)  Wykonawca do oferty nie przedłożył wykazu osób, zgodnie z ustawą wezwałam go o uzupełnienie. W wyniku wezwania  przedłożył  wykaz osób, jednakże zawiera on błędy, tj. w części zamówienia wymagane było wskazanie dwóch osób które pełnić będą funkcję w zadaniu a wykonawca wskazał tylko jedną. Czy w tej sytuacji mogę ponownie zwrócić się o przedstawienie nowego wykazu osób?

2

Odp: wezwanie do uzupełnienia

Masz prawo i obowiązek wezwać o uzupełnienie tylko  jeden raz w stosunku do tych samych dokumentów.

3

Niestety w tym wypadku nie spełnia warunku.

4

Dziękuję bardzo za odpowiedź . A jeszcze jedno.... czy gdy przedłożony wykaz usług jest błędnie wypełniony to czy mogę wezwać do uzupełnia w sytuacji gdy doświadczenie było kryterium oceny ofert? Wykaz został tak skonstruowany, że zawierał usługę do spełniania warunku udziału w postępowaniu jak również usługi które podlegały punktacji.

5

To usługi niepriorytetowe?

6

tak

7

Teraz pytanie, czy warunek podstawowy spełnia, czy też nie, bo sprawa nie jest prosta.

8

Warunek podstawowy spełnia, chodzi o to że zamówienie podzielone zostało na 6 części i wymagane było do każdej części zamówienia sporządzić osobny wykaz usług  i niektórzy wykonawcy zrobili jeden zbiorczy wykaz usług gdzie w tej sytuacji nie mogę okreslić ile usług wykonali w danej części i co za tym idzie nie mogę ich ocenić, niektórzy nie uzupełnili wszystkich kolumn

9

hmmm, nie wiem jak postąpić:-( Proszę o radę. Najkorzystniejsza oferta nie uzupełniła tylko jednej kolumny w wykazie doświadczenie.

10

No jest problem. Ja bym starała się to jakoś wyjaśnić z Wykonawcą.

11

olimpia1981 napisał/a:

hmmm, nie wiem jak postąpić:-( Proszę o radę. Najkorzystniejsza oferta nie uzupełniła tylko jednej kolumny w wykazie doświadczenie.

jelsi jeszcze nie wzywalas do uzupelnienia dokumentu- wykaz uslug - to wezwij z art. 26.3.

12

no ale czy mogę? skoro warunek udziału w postępowaniu spełnił

13

no nie możesz, bo to kryterium oceny ofert i jak nie wybrniesz z tego może być zarzut nieprecyzyjnego opisania kryteriów oceny ofert

14

no tak, ale w tym wykazie brakowało tylko jednej informacji - ilość uczestników w danej grupie . Kurcze, chcę uratować tę ofertę

15

?