1

Temat: warunki udziału

kierownik zamawiającego nie chce stawiać żadnych warunków udziału a  na potwierdzenie ich jedynie wymaga złożenia oświadczenia z art 22 ust. 1
czy to prawidłowo?

2

Odp: warunki udziału

Jeśli wartość szacunkowa zamówienia jest poniżej progów 11.8 to jest prawidłowo.

Istnieje oczywiście wysokie ryzyko wygrania przetargu przez wykonawcę bez kwalifikacji i doświadczenia.

3

poniżej progów
czy zapis poniżej jest prawidłowy

O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące:
5.1. Posiadania uprawnień do wykonania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
5.2. Posiadania wiedzy i doświadczenia do wykonania zamówienia
5.3. Dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia
5.4. Sytuacji ekonomicznej i finansowej

Zamawiający dokona oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu w tym zakresie na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, o którym mowa w pkt 6.1.1 SIWZ

4

Tak,opis jest prawidłowy.

5

dzieki

6 (edytowany przez bipi 2014-10-17 07:56:11)

Opis (jego brak) jest prawidłowy bez względu na wartość zamówienia wink

7

Ja dopisuję jeszcze dla klarowności, że zamawiający odstępuje od dokonywania opisu sposobu oceny spełniania warunku, ale tak też może być.

8

w ogłoszeniu o zamówieniu wpisać w warunkach udziału że ocenimy je na podstawie oswiadczenia

9

Ja wpisuje: Zamawiający odstępuje....

10

Ja jak bipi smile

11

Lepiej wpisać że Zamawiający odstępuje jak - bipi, mnie kontrola zastrzegła zapis, że oceniamy spełnianie na podstawie oświadczenia...................gdyż, ponieważ...........jak mi napisano cytuję:"brak sprecyzowanych warunków przy jednoczesnym żądaniu ich potwierdzenia nie określonego oraz złożenie dokumentów bez ich określenia"..................cokolwiek by to znaczyło;)