Temat: warunki udziału
kierownik zamawiającego nie chce stawiać żadnych warunków udziału a na potwierdzenie ich jedynie wymaga złożenia oświadczenia z art 22 ust. 1
czy to prawidłowo?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → warunki udziału
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
kierownik zamawiającego nie chce stawiać żadnych warunków udziału a na potwierdzenie ich jedynie wymaga złożenia oświadczenia z art 22 ust. 1
czy to prawidłowo?
Jeśli wartość szacunkowa zamówienia jest poniżej progów 11.8 to jest prawidłowo.
Istnieje oczywiście wysokie ryzyko wygrania przetargu przez wykonawcę bez kwalifikacji i doświadczenia.
poniżej progów
czy zapis poniżej jest prawidłowy
O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące:
5.1. Posiadania uprawnień do wykonania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
5.2. Posiadania wiedzy i doświadczenia do wykonania zamówienia
5.3. Dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia
5.4. Sytuacji ekonomicznej i finansowej
Zamawiający dokona oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu w tym zakresie na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, o którym mowa w pkt 6.1.1 SIWZ
Tak,opis jest prawidłowy.
dzieki
Opis (jego brak) jest prawidłowy bez względu na wartość zamówienia
Ja dopisuję jeszcze dla klarowności, że zamawiający odstępuje od dokonywania opisu sposobu oceny spełniania warunku, ale tak też może być.
w ogłoszeniu o zamówieniu wpisać w warunkach udziału że ocenimy je na podstawie oswiadczenia
Ja wpisuje: Zamawiający odstępuje....
Ja jak bipi
Lepiej wpisać że Zamawiający odstępuje jak - bipi, mnie kontrola zastrzegła zapis, że oceniamy spełnianie na podstawie oświadczenia...................gdyż, ponieważ...........jak mi napisano cytuję:"brak sprecyzowanych warunków przy jednoczesnym żądaniu ich potwierdzenia nie określonego oraz złożenie dokumentów bez ich określenia"..................cokolwiek by to znaczyło;)
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc