1

Temat: szacunek na usługę ochrony

Witam
Jak mam oszacować wartość szacunkową zamówienia na usługę ochrony budynku urzędu. Do tej pory zatrudnialiśmy stróży na umowę o pracę, jednak od nowego roku chcemy aby usługę tę pełniła firma ochroniarska. Jakie elementy wziąć pod uwagę. Czy szacunkową wartością zamówienia będzie łączna wartość wynagrodzenia pracowników? no bo stawki za 1 godzinę pracy pracowników firmy ochroniarskiej nie znam. POMOCY
Dziękuję

2

Odp: szacunek na usługę ochrony

Wynagrodzenie pracowników wg mnie nie, bo to nie jest wycena usługi, są to zupełnie inne koszty. Nie mieliście takich usłg, więc nie macie się do czego odnieść.
Chyba poprosiłabym 2, 3 firmy o wstępną wycenę i już, takie rozeznanie rynku po prostu smile

3

Oszacuj na podstawie cen rynkowych.

4

olimpia1981 napisał/a:

Witam
Jak mam oszacować wartość szacunkową zamówienia na usługę ochrony budynku urzędu. Do tej pory zatrudnialiśmy stróży na umowę o pracę, jednak od nowego roku chcemy aby usługę tę pełniła firma ochroniarska. Jakie elementy wziąć pod uwagę. Czy szacunkową wartością zamówienia będzie łączna wartość wynagrodzenia pracowników? no bo stawki za 1 godzinę pracy pracowników firmy ochroniarskiej nie znam. POMOCY
Dziękuję

wejdź sobie na portal UZP:

http://bzp0.portal.uzp.gov.pl/index.php?ogloszenie=browser

i poszukaj ogłoszeń o udzieleniu zamówienia dot. ochrony w ostatnim czasie (np. pół roku). Znajdź np. 5 takich ogłoszeń i wyciągnij z nich średnią cenę.

Pozdrawiam,

Adam

5

Witam jeszcze raz.

W połowie roku organizowaliśmy postępowanie dot. ochrony. Jednym z zadań było świadczenie usług całodobowej ochrony fizycznej ludzi, terenu przyległego do obiektów i mienia z jednoczesną obsługą portierni we wszystkie dni tygodnia.

Wpłynęło 6 ofert z następującymi cenami brutto za 1 rbg (roboczogodzinę):

1) 18,45 zł
2) 11,69 zł
3) 14,76 zł
4)   7,59 zł
5) 22,14 zł
6) 10,46 zł

Przelicz sobie średnią stawkę z ww. przez liczbę rgb w Twoim postępowaniu.

Pozdrawiam,

Adam

6

ok, dziękuję bardzo

7

trzeba rozesłać zapytanie do wykonawców lub pościągać cenniki ze stron,