1

Temat: dostawa oleju opałowego

Jakie może być drugie kryterium przy dostawie oleju opłaowego?

2

Odp: dostawa oleju opałowego

A po co?

3

Jako powszechnie dostępna o ustalonych standardach jakościowych.

4

Cz dostawa oleju opałowego jest ogólnie dostępna?

5

Witam,

zgadzam się z przedmówcami.

Powszechność nie oznacza że można go kupić w każdym sklepie ale to, że posiada ustalone standardy jakościowe o czym pisał Marcel. Zamówienia na olej były realizowane wczoraj, są dzisiaj i będą jutro.

No chyba że masz taka sytuację, że olej będzie używany do prototypowego urządzenia i trzeba np. opracować odpowiednią mieszankę na potrzeby tego urządzenia.

Jeżeli mimo wszystko chciałbym określić jakieś dodatkowe kryterium wybrałbym czas dostawy.

Pozdrawiam,

Adam

6

ab123 napisał/a:

Cz dostawa oleju opałowego jest ogólnie dostępna?

Tak smile

7

ja bym dał drugie kryterium termin dostawy np max 4 dni tak czy siak a poniżej punktował

8

Gordon napisał/a:

ja bym dał drugie kryterium termin dostawy np max 4 dni tak czy siak a poniżej punktował

Skoro tak lubisz wink

9

to może akurat podnieśc cenę a czy koniecznie zależy Ci na dwóch-trzech dniach różnicy?

10

też to analizowałem ale jak trzeba dać drugie kryterium, to coś trzeba wymyśleć,

ja mam zazwyczaj tak że postępowania muszę na łeb na szyję robić, bo a to projekt ruszył, a to w ostatniej chwili centrala kase  przysłała i jest 1 miesiąc na zrobienie jakis szkoleń a to to a to siamto, i czasami nie ma po ludzku czasu siąść i podumać nad sensownymi rozwiązaniami, smile

11

witaj w klubie

12

Na szkoleniu, w temacie, J.Czaban wyraźnie podkreślał, że jest to dostawa "powszechnie dostępna".

13

dziękuję myszy1953 smile