Temat: usługi pocztowe
jak je w tym roku zamawiacie?kwota pon. 30tys euro, czyli tylko wew.regulamin
macie haka na innych niz PP?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → usługi pocztowe
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
jak je w tym roku zamawiacie?kwota pon. 30tys euro, czyli tylko wew.regulamin
macie haka na innych niz PP?
Ja w PP
rozumie ze nie masz procedury wew?
Nie mam.
a jak szacujesz rpzemdiot zam?tylko w oparicu o zeszloroczne wydatki?przeciez masz wiedze o innych niz PP??
U nas nie są to duże kwoty i sekretariat zleca PP.
Nie są to duże kwoty ok ale jak wykazać zasadę konkurencyjności i uzasadnić swój wybór ?
Reg wew. stosujemy od kwoty 1 000,00 zł więc jakieś rozpoznanie musi być ;(
W zeszłym roku mieliśmy tylko przesyłki listowe nierejestrowane w kategorii A i B, rejestrowane w kategorii A i B oraz usługi potwierdzenia odbioru plus jakieś drobne incydentalne paczki. W formularzu cenowym wymieniam wyżej opisane podając ich szacunkowe ilości. Pytanie czy w formularzu wypisać również pozostałe rodzaje przesyłek? skoro w zeszłym roku nie nadaliśmy ani jednej przesyłki listowej innej niż te w/w.
Chodzi mi o takie porównanie cen pomiędzy operatorami np pp i inpost
Zatem w formularzu cenowym wymienić tylko te przesyłki, które mieliśmy w zeszłym roku czy wymienić wszystkie rodzaje przesyłek z podziałek na wagę z ilością szacowaną 1 (pomimo iż nie mieliśmy ani jednej w zeszłym roku) dla samego porównania cen pomiędzy operatorami ?
pewnie inpost ma tańsze stawki ale czasem się może zdarzyć, że petent będzie musiał odbierać listy w kiosku lub w "mięsnym".
z drugiej strony, zgodnie z nowelizacją, nie należy się kierować tylko ceną.
co by nie mówić o PP to jednak jest w miarę solidna firma.
nie mam regulaminu wewnętrznego, nie przekraczam kwoty 30.000, więc nie zamierzam sobie komplikować życia, skoro jesteśmy z PP od lat zadowoleni.
a co powiecie na ten zapis:(postepowanie pon. 30tys euro)
1. Zamawiający wymaga, aby Wykonawca posiadał własną placówkę nadawczo-oddawczą w ........., niebędąca agencją, w której podstawą współpracy z Wykonawcą jest umowa agencyjna oparta na przepisach Kodeksu cywilnego z uwagi na znaczenie dla Zamawiającego nadawanych przez niego przesylek.
2. Zamawiający wymaga, aby Wykonawca posiadał w każdej gminie na terenie Rzeczpospolitej co najmniej jedną placówkę do odbioru awizowanych przesyłek Zamawiającego będącą własnością Wykonawcy, niebędąca agencją, w której podstawą współpracy z Wykonawcą jest umowa agencyjna oparta na przepisach Kodeksu cywilnego z uwagi na znaczenie dla Zamawiającego przeznaczonych do odbioru przesylek i dostępna dla adresatów przesyłek Zamawiającego od poniedziałku do piątku. Wykonawca jest zobowiązany wskazać w ofercie źródło sprawdzenia takich placówek z odpowiednim oznaczeniem (własna czy na podstawie umowy agencyjnej), gdzie Zamawiąjący i adresat Zamawiającego będzie mógł zweryfikować placówki, niezależnie od Wykonawcy. np. strona www.
a ktoś oprócz PP jest to w stanie spełnić?
Szad nie masz reg. to na jakiej podstawie wybierasz akurat tego Wykonawcę
a ktoś oprócz PP jest to w stanie spełnić?
nie wiem ale na tą chwile mamy taką wygodę i nadal chcemy dbać o odbiorców naszych listów
Szad nie masz reg. to na jakiej podstawie wybierasz akurat tego Wykonawcę
art. 4 pkt 8 ustawy Pzp.
jeżeli mam PP 100 metrów od urzędu, to nie będę na siłę szukał innego operatora.
Ja mam 50 m
ja też i co to ma za znaczenie?
Żadne, powtórzę co pisałem wcześniej, nie robię żadnego postępowania ze względu na niską wartość oraz ograniczenia firm na naszym rynku.
Żadne, powtórzę co pisałem wcześniej, nie robię żadnego postępowania ze względu na niską wartość oraz ograniczenia firm na naszym rynku.
wszystko w temacie.
Marcel napisał/a:ograniczenia firm na naszym rynku.
wszystko w temacie.
co to znaczy?
tzn. że każdy robi tak jak uważa. Ja i Marcel bierzemy PP z wyżej wspomnianych przyczyn.
Jak Marto musisz zrobić zapytanie no to zrób.
Trzeba się tylko zastanowić czy przy Twoich wymagań może złożyć ofertę ktoś inny niż PP.
Bo jak tylko PP to po co zapytanie.
zapytanie bo regulamin tego wymaga, te uslugi nie sa wylaczone z wew. procedury
no i dlatego też niektórzy nie mają regulaminów. nie twierdzę, że to jest ok, ale zawsze dzięki temu życie jest prostsze.
czy mozemy nie dopuszczać podwykonawstwa w procedurach pon. 30 tys euro?
Możecie, ale nie wskazane.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc