26 (edytowany przez Hrabal 2013-09-30 13:24:59)

Odp: ogloszneie w dz.U.U.E

bipi napisał/a:
Marcel napisał/a:

SIWZ w dniu wysłania ogłoszenia!!!!!!!!!

Absolutnie nie!!!!!!!!!!!!!

Dramatyzujecie. Dodam, że Prezes UZP przeprowadzając kontrolę uprzednią nie miał zastrzeżeń.

27

Hmm, nie wiem czy się rozumiemy w temacie być może kontrola dotyczyła innego stanu nie tego o którym jest mowa.

28

Hrabal napisał/a:

Dramatyzujecie. Dodam, że Prezes UZP przeprowadzając kontrolę uprzednią nie miał zastrzeżeń.

Jeśli ja bym to kontrolował, to bym się przyczepił a jeśli postępowanie byłoby sofinansowane z UE, to wnioskowałbym o korektę. wink

29

Podepnę się pod wątek, może mi ktoś przypomnieć
Termin 40 dni na składanie ofert liczy się od dnia przekazania ogłoszenia czyli wysłania do publikacji czy od dnia publikacji czyli maila zwrotnego że twoje ogłoszenie zostało opublikowane

30

maja2009 napisał/a:

Podepnę się pod wątek, może mi ktoś przypomnieć
Termin 40 dni na składanie ofert liczy się od dnia przekazania ogłoszenia czyli wysłania do publikacji czy od dnia publikacji czyli maila zwrotnego że twoje ogłoszenie zostało opublikowane

Art. 43 ust. 2 pkt 1 ustawy Pzp :-)

31

ok dzięki - od dnia przekazania czyli wysłania

32

maja2009 napisał/a:

ok dzięki - od dnia przekazania czyli wysłania

Tak właśnie.

33

A czy jeśli w wysłanym ogłoszeniu wystąpił błąd to dopiero po opublikowaniu można dokonać poprawy

34

maja2009 napisał/a:

A czy jeśli w wysłanym ogłoszeniu wystąpił błąd to dopiero po opublikowaniu można dokonać poprawy

Można od razu.

35

podobnie myślę jak bipi, SIWZ dopiero jak zostanie opublikowane ogł. w DUUE, w żadnym wypadku w dniu przesłania,

oczywiście mało realne że ktoś np z słonecznej Hiszpani złoży ofertę , ale przepis jednoznacznie mówi

Art. 42. 1. Specyfikację istotnych warunków zamówienia udostępnia się na stronie internetowej od dnia zamieszczenia
ogłoszenia o zamówieniu w Biuletynie Zamówień Publicznych albo publikacji w Dzienniku Urzędowym Unii Europejskiej
do upływu terminu składania ofert.

36 (edytowany przez thomasusa80 2014-09-19 05:12:20)

temat stary ale może utarła sie m końcu jedna ścieżka
1. wysyłamy ogloszenie accomplish publikacji (najlepiej m poniedzialek: -)))
3. po otrzymaniu informacji se ogloszenie jest opublikowane, m tym samym dniu zamieszamy na tablicy ogloszen ogloszenie i zamowieniu a na stronie internetowej ogloszenie i zam. in addition siwz

kto jest za a kto przeciw.

37

Po opublikowaniu, ogłoszenie + SIWZ na stronę i t. ogłoszeń - ogłoszenie.
Można też ogłoszenie bez SIWZ zamieścić w dniu przekazania.

38 (edytowany przez Maarta 2014-10-17 05:58:53)

To jeszcze ja dołożę pytanie, chcę dzisiaj wysłać  ogłoszenie. Czasem mija kilka dni zanim publikacja się ukaże. A od niedzieli obowiązują już zmienione przepisy Pzp.  Rozumiem, że pomimo tego mogę być spokojna, skoro termin rozpoczyna się od dnia przekazania ogłoszenia?

39

Tak Marta.

40

Widzę że dzisiaj będzie sporo nowych ogłoszeń o zamówieniu smile

41

Marcel napisał/a:

Trochę adrenalinki dobrze zrobi wink

42

Marcel napisał/a:

Oj będzie - i w sobotę też ... :0

43

Sam dzisiaj ogłaszam big_smile

44

Ja dzień w dzień od zeszłego  piątku ^^

45

No to bitter wyszkolisz się za wszystkie czasy!

46 (edytowany przez Bitter 2014-10-17 10:35:56)

Jak człowiek przywyknie i zrozumie  i zaakceptuje tą ustawę jaka by ona nie była to nagle nowelizacja. Ps. Poniedziałek , wtorek na szkolenie smile z noweli.

47

oj żebyś się za dużo nie dowiedział byłam i oczywiście ble,ble ble i to nie z byle KIM ?! wyszliśmy głupsi niż byliśmy a szkolenie b.drogie po to są nowele aby nabijać  KABZĘ

48 (edytowany przez Adamus123 2014-11-24 17:57:44)

Maarta napisał/a:

To jeszcze ja dołożę pytanie, chcę dzisiaj wysłać  ogłoszenie. Czasem mija kilka dni zanim publikacja się ukaże. A od niedzieli obowiązują już zmienione przepisy Pzp.  Rozumiem, że pomimo tego mogę być spokojna, skoro termin rozpoczyna się od dnia przekazania ogłoszenia?

Będziesz spokojna jak po przekazaniu ogłoszenia do DUUE zamieścisz je w tym samym dniu na tablicy ogłoszeń i na stronie internetowej, w przeciwnym razie postępowanie wg nowych przepisów (KIO 615/10)

49

Adamus123 napisał/a:
Maarta napisał/a:

Będziesz spokojna jak po przekazaniu ogłoszenia do DUUE zamieścisz je w tym samym dniu na tablicy ogłoszeń i na stronie internetowej, w przeciwnym razie postępowanie wg nowych przepisów (KIO 615/11)

Właśnie nie będzie spokojna ! - Absolutnie - dzień wszczęcia się liczy - a tym dniem jest dzień przekazania ogłoszenia do duue - NIE WOLNO umieszczać w dniu przekazania do DUUE na tablicy ogłoszeń i na stronie internetowej !! - umieszcza się w dniu publikacji w DUUE

50 (edytowany przez bipi 2014-11-24 09:52:52)

Darek, co Ty??? Nie można umieścić SIWZ ale ogłoszenie można!
PS. Poza tym, art. 40.1 Pzp wyraźnie wskazuje, że umieszczenie w siedzibie i na stronie jest momentem wszczęcia postępowania