1

Temat: oszacowanie

oszacowanie wartości danego zamówienia dokonuje zazwyczaj jeden z członków komisji przetargowej. Takie oszacowanie trafia do szefa, czy na takim wniosku musi widnieć akceptacja szefa, co do uruchomienia danego postępowania?

2

Odp: oszacowanie

To mówimy o wniosku o wszczęcie, szacunku, czy wniosku o wszczęcie zawierającym szacunek?

3

Powiem że na dzień dzisiejszy zanoszę do akceptacji, im więcej pieczątek tym bezpieczniej big_smile

4

Robię szacunek, który podpisuję, jako osoba przygotowująca postępowanie, później wniosek o wszczęcie zanoszę do szefa, do akceptacji.

5

U mnie też się praktykuje jak u Maarty. Sam szacunek to przecież nie jest wniosek.

6

U mnie we wniosku o wszczęcie postępowania wpisana jest wartość szacunkowa

7

U mnie też smile

8

u mnie dokument :"szacunek" podpisuje osoba ktora go dokonala,a we wniosku o wszczecie postepowania  jest informacja jaki jest szacunek kto i kiedy oszacowal i podpisuje ten wniosek Z.

9

Marta napisał/a:

u mnie dokument :"szacunek" podpisuje osoba ktora go dokonala,a we wniosku o wszczecie postepowania  jest informacja jaki jest szacunek kto i kiedy oszacowal i podpisuje ten wniosek Z.

I ja tak mam, że szczegółowy szacunek to odrębny dokument sporządzany przez pracownika merytorycznego, a we wniosku jest wpisana kwota ogólna z szacunku.

10

a u mnie szef podpisuje przygotowanie i wszczęcie (nie w sensie pzp) postępowania a dopiero potem robi się szacunek. Szacunek robię jako element postępowania.

11

A we wniosku wpisujesz kwotę zabezpieczoną?