Temat: oszacowanie
oszacowanie wartości danego zamówienia dokonuje zazwyczaj jeden z członków komisji przetargowej. Takie oszacowanie trafia do szefa, czy na takim wniosku musi widnieć akceptacja szefa, co do uruchomienia danego postępowania?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Szacowanie wartości, kwoty progowe i i tryby udzielania zamówień publicznych → oszacowanie
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
oszacowanie wartości danego zamówienia dokonuje zazwyczaj jeden z członków komisji przetargowej. Takie oszacowanie trafia do szefa, czy na takim wniosku musi widnieć akceptacja szefa, co do uruchomienia danego postępowania?
To mówimy o wniosku o wszczęcie, szacunku, czy wniosku o wszczęcie zawierającym szacunek?
Powiem że na dzień dzisiejszy zanoszę do akceptacji, im więcej pieczątek tym bezpieczniej
Robię szacunek, który podpisuję, jako osoba przygotowująca postępowanie, później wniosek o wszczęcie zanoszę do szefa, do akceptacji.
U mnie też się praktykuje jak u Maarty. Sam szacunek to przecież nie jest wniosek.
U mnie we wniosku o wszczęcie postępowania wpisana jest wartość szacunkowa
U mnie też
u mnie dokument :"szacunek" podpisuje osoba ktora go dokonala,a we wniosku o wszczecie postepowania jest informacja jaki jest szacunek kto i kiedy oszacowal i podpisuje ten wniosek Z.
u mnie dokument :"szacunek" podpisuje osoba ktora go dokonala,a we wniosku o wszczecie postepowania jest informacja jaki jest szacunek kto i kiedy oszacowal i podpisuje ten wniosek Z.
I ja tak mam, że szczegółowy szacunek to odrębny dokument sporządzany przez pracownika merytorycznego, a we wniosku jest wpisana kwota ogólna z szacunku.
a u mnie szef podpisuje przygotowanie i wszczęcie (nie w sensie pzp) postępowania a dopiero potem robi się szacunek. Szacunek robię jako element postępowania.
A we wniosku wpisujesz kwotę zabezpieczoną?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc