Temat: kryterium odległość
Robie przetarg na dostawy paliw. Czy kryterium "odległość stacji od siedziby zamawiającego" może być?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Robie przetarg na dostawy paliw. Czy kryterium "odległość stacji od siedziby zamawiającego" może być?
To kryterium odnoszące się do właściwości wykonawcy.
A to jest chyba niepriorytet ....
No właśnie tak mi się wydawało, ale wolałam się upewnić. Więc wykorzystam używany przez większość "rabat" - nada się też do oleju opałowego. Dzięki
A to jest chyba niepriorytet ....
Dostawa???
Zakup paliwa to dostawa, więc kryterium nie powinno odnosić się do właściwości wykonawcy.
Dokładnie to dostawa to miałem na myśli.
Przy oleju opałowym proponuję termin dostawy. Określasz, że nie dłuższy niż np. 2-3 dni, ale to Wykonawca określi w ofercie ten termin.
Przy zakupie paliw może koszt pojedynczego tankowania pojazdu spalającego powiedzmy 10 L/100km.
Punkty obliczane w następujący sposób:
1) Wykonawca podaje adres stacji paliw
2) Sprawdzamy odległość jaką pojazd zamawiającego musi przebyć aby dotrzeć do miejsca tankowania,
3) przeliczamy wg formuły: (oferowana cena paliwa*odległość do miejsca tankowania*10)/100.
Jeżeli lokalizacja pojazdów jest różna to może przyjąć średnią odległość. Wiem, że nadal jest to kryterium uwzględniające odległość, jednak inaczej nazwane.
Co wy na to?
absolutnie nie
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc