26

Odp: określenie za pomoca znaków towarowych

chyba napisze do jakich drukarek chce wkłady i nic wiecej bo jak bym nie chciala tego zrobić i tak będzie zle:( pytanie co dostane i czy da sie to używać? a co z gwarancja producenta faktycznie jest zpis
Gwarancja nie obejmuje uszkodzen powstałych w wyniku stosowania materiałów eksploatacyjnych nie zalecanych przez producenta (np. wielokrotnego wykorzystywania jednorazowych wkładów
drukujacych),

27

Skoro tak stoi napisane w gwarancji to możesz (zgodnie z wyrokiem) żądać oryginałów lub innych zalecanych przez producenta drukarki

28

dorota26 napisał/a:

Gwarancja nie obejmuje uszkodzen powstałych w wyniku stosowania materiałów eksploatacyjnych nie zalecanych przez producenta (np. wielokrotnego wykorzystywania jednorazowych wkładów drukujacych)

Przecież ten zapis niczego nie zmienia.
Gwarancja na urządzenia obejmuje wady materiału i wykonania tj. wady tkwiace w urzadzeniu. Logiczne więc, że nie obejmuje uszkodzeń spowodowanych przez inne produkty, np. przez materiały eksploatacyjne. I to niezależnie od tego, czy są one zalecane czy niezalecane przez producenta urządzenia.

29

nie wiem ale z tego zapisu z gwarancji:
Gwarancja nie obejmuje uszkodzen powstałych w wyniku stosowania materiałów eksploatacyjnych nie zalecanych przez producenta (np. wielokrotnego wykorzystywania jednorazowych wkładów
drukujacych),

twojego twierdzenia bym nie wyczytała, dla mnie gwarancja obejmuje sytuacje w ktorej zastosuje materiały zalecane przez producenta

30

Uważasz, że jak nieregenerowany toner wybuchnie i zniszczy Ci drukarke, to HP naprawi ją w ramach gwarancji na drukarkę?

31

smile pewnie nie a tak naprawde to nie wiem. A ty jak zamawiasz tonery - wykonawcy dostarczają ci regenerowane?

32

dorota26 napisał/a:

smile pewnie nie a tak naprawde to nie wiem.

Czyli z pktu widzenia gwarancji nie ma różnicy między re- i nieregenerowanymi. smile

dorota26 napisał/a:

A ty jak zamawiasz tonery - wykonawcy dostarczają ci regenerowane?

W zapytaniu o cene. Nieregenerowane. smile

33

NO TAK ALE OPISUJAC PRZEMDIOT ZAMÓWIENIA UZYWASZ ZNAKÓW TOWAROWYCH ?

34

Ja osobiscie nie pilotuje tych postepowan, ale zdaje sie ze sa podane marki ale drukarek.

35

Marki drukarek i model trzeba podać, aby wykonawca wiedział do jakich drukarek te tonery są.

36

no tak ale sama  marka drukarki nie gwarantuje ci że dostaniesz produkt nieregenerowany

37

Dorota, specjalnie dla Ciebie wygrzebałem z wielkiej szafy dokumentacje zamowienia na tonery.
No cóż - w opisie przedmiotu zamówienia tzw. klasyka czyli podanie marki z obow. dopiskiem czyli np. "HP czarny - Q2670A - lub równoważny" big_smile

38

czyli wszyscy tak praktykują:) dzieki za poświecenie:) a codla was oznacza równowazny? jeszcze cie pomęczę:)

39

Dla mnie "rownoważny" oznacza ten i żaden inny smile

40

no właśnie i jeszcze należy wierzyć ,że wykonawca  się domyśli co druga strona tak naprawdę myśli smile smile

41

Ja tam wole nie liczyc, ze sie domysli, tylko powiedziec mu to jasno i wyraźnie.

42

ja też:) staram sie mówić jasno i wyraznie smile

43

dorota26 napisał/a:

ja też:) staram sie mówić jasno i wyraznie smile

Skoro tak, to powinnaś dostawać to, co chcesz.
Tak przynajmniej jest u mnie. smile