1

Temat: co zrobić jak ofernet nie dołączył jedne strony oferty?

oferta składa sie z 3 stron  dołaczył 2 strony pierwsza i ostatnią w drugiej były zapisy że akceptuje warunki umowy itp.

2

Odp: co zrobić jak ofernet nie dołączył jedne strony oferty?

Czyli na 2 stronie nie było nic ważnego?

3

to jest na drugiej stronie
ZOBOWIĄZUJEMY SIĘ do wykonania zamówienia w terminie od 01.01.2015r. do dnia 31.12.2015r.
    UDZIELIMY gwarancji odpowiedniej jakości dostarczonego paliwa.
    AKCEPTUJEMY warunki płatności określone przez Zamawiającego w Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia.    JESTEŚMY związani ofertą przez czas wskazany w Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia tj. 30 dni od terminu składania ofert.
    OŚWIADCZAMY, iż informacje i dokumenty zawarte na stronach nr od ____ do ____ - stanowią tajemnicę przedsiębiorstwa w rozumieniu przepisów o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji i zastrzegamy, że nie mogą być one udostępniane.
    OŚWIADCZAMY, że zawarty wzór umowy określonymi w Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia został przez nas zaakceptowany i zobowiązujemy się, w przypadku wyboru naszej oferty, do zawarcia umowy zgodnej z ofertą, w miejscu i terminie wyznaczonym przez Zamawiającego.

4

Czyli nic ważnego wink uznać wink

5

nie uznać

6

jak nic ważnego to po co chcieliście formularz na trzech stronach nie ma ważne , nieważne  ofertę odrzucić jej treść niezgodna z treścią siwz

7

A właśnie, że uznać wink jaka treść oferty??? jakie to są istotne postanowienia??? Oferta ważna z nimi jak i bez nich wink

8

W pierwszym punkcie zawiera bowiem oświadczenie o złożeniu oferty:
?Oferujemy wykonanie robót budowlanych będących przedmiotem zamówienia za cenę
?.
..........W kolejnych punktach formularza znalazły się oświadczenia wykonawcy dotyczące terminu realizacji zamówienia, okresów rękojmi i gwarancji, oświadczenie wykonawcy, iż zapoznał się ze specyfikacją istotnych warunków zamówienia i nie składa co do niej zastrzeżeń , a nadto oświadczenie wykonawcy co do związania ofertąna czas wskazany w specyfikacji, zobowiązanie do podpisania oferty w przypadku przyznania zamówienia. Te elementy formularza ofertowego są oświadczeniami niezwykle istotnymi, ponieważ
gwarantują zawarcie i realizację umowy w określonym terminie i na warunkach opisanych w SIWZ.  (fragment wyroku 2831/13)

9

rybicka81 zadecyduje sama z komisją poczytaj wyroki to klasyczny przykład na odrzucenie 89.1.2 i nie jest to żadne uchybienie formalne tylko brak wymaganych oświadczeń ( a jak mówią starożytni Rosjanie ślepy w karty nie gra)

10

Też czytając w pierwszej kolejności byłem za odrzuceniem, teraz mam mieszane odczucia, składa więc akceptuje, ale w sposób wyraźny tego nie przedstawił.

11

tym tokiem myślenia  idźmy dalej jak złoży ofertę tzn.  że wszystko spełnia, warunki , 22,24 to po co my się bawimy w te papierzyska,  wręcz niektórzy śledztwa.

12

a potem nie traktujemy wykonawców jednakowo i uczciwie bo ten co złożył dwie strony traktowany jest tak samo jak ten co złożył ofertę bez braków bo stwierdzamy ,że na tej stronie to same pierdoły były przez nas wymyślone zresztą - nie godzę się na to

13

Widzę, że wracamy do uozp - brak numeru strony jest przecież też bardzo ważny - odrzucić wink

14

brnij dalej

15

Nie brnę dalej - takie jest moje zdanie... Nie twierdzę, że mam rację, ale ja uważam, że skoro złożył ofertę i podpisał oświadczenie, w którym wymienione zostały ISTOTNE postanowienia, to oferta jest OK. Dla mnie wymienione na drugiej stronie zapisy są wtórne do złożenia oferty i biorąc pod uwagę, że umowa o zamówienie jest umową adhezyjną to sam fakt złożenia oferty potwierdza te mało ważne postanowienia.

16

niestety jeżeli były wymagane to musza być, do odrzucenia oferta