1

Temat: dokumenty

Witam  - w Nowym Roku big_smile
mam proste postępowanie poniżej progów unijnych, ale finansowane z UE i nie wymagam żadnych dokumentów oprócz:
-  Ewidencji działalności gospodarczej/KRS,
- Formularza oferty,
- Oświadczenie dot. spełnienia warunków art. 22 i art. 24 ust.1
- lista gr. kapitałowej,
- pełnomocnictwo (jeśli udzielają komuś)
i to wszystko.
Moje pytanie, czy jak przyjdą na kontrole to będą się czepiać braku dokumentów?
Uprościłam na maxa postępowanie, aby było szybko i przyjemnie i nie utrudniać konkurencji... wink

2

Odp: dokumenty

Nie będą się czepia skoro przepisy jednoznacznie stwierdzają co i czego w postępowaniach poniżej i powyżej kwot UE można lub należy żądać.

3

no, tak. Tak być powinno....ale z kontrolą nigdy nic nie wiadomo.

Pamiętam lata 2006-2007 w ogłoszeniach nie zawsze były wymienione dokumenty (w SIWZ były wymienione a w ogłoszeniu nie) i nagle Komisarze UE stwierdzili, że to błąd i zaczęło się .... jedni mieli korekty inni nie wink Mnie się wówczas udało, bo przecież zgodnie z ustawą wink

4

Niestety Iwo, ale tak jest smile Właśnie sam oczekuje informacji co dalej z prowadzonym przeze mnie postępowaniem (dawno zakończonym). Podczas wizyty kontroli pojawiły się wątpliwości w zakresie podmiotowych kryteriów oceny (art. 5). Szczerze mówiąc ja wątpliwości nie miałem i nie mam, ale widzę, że fakt dofinansowania wyostrza zmysły kontroli smile.

5

hmm... ja nazwałabym to "ogłupia" wink
Nas ostatnio przed korektą wybroniły opinie UZP, RIO, Rzecznik dys. fin.publ. - Przed wydaniem decyzji dot. korekty pisali na nas, gdzie się tylko dało... i na szczęście racja była po naszej stronie. Ale nie chciałabym przez to przechodzić raz jeszcze...