1

Temat: kryterium oceny ofert

Witam,

mam przeprowadzić postępowanie poniżej progu na przeprowadzenie zajęć z zakresu WF dla uczniów Szkoły Podstawowej, pomóżcie jakie dać inne kryterium jak cena. Nie mam żadnego pomysłu.

Termin nie - bo  zajęcia maja być przeprowadzone od .. do ...
Gwarancji nie ma,

nic mi nie przychodzi do głowy sad

2

Odp: kryterium oceny ofert

Tylko cena.

3

Jak Darek.

4

ale wg mnie to nie jest usługa powszechnie dostępna

5

To usługa niepriorytetowa nie łapie się faktycznie jako powszechnie dostępna a więc daj kryterium doświadczenie szkoleniowca i gra.

6

ostatnio wyczytałam  na Uzp artykuł dotyczący kryteriów oceny ofert, w którym jest napisane, ze doświadczenie nie może być jednym z kryteriów oceny ofert, poniżej link:

http://www.uzp.gov.pl/cmsws/page/?D;3059

7

Co do zasady nie - ale dla usług nie priorytetowych i owszem wink

8

czyli podsumowując daję kryterium oceny ofert doświadczenie szkoleniowca, bo jest to usługa niepriorytetowa

9

Tak.

10

Dziękuję za odpowiedzi, pozdrawiam

11

Przetarg unijny, już ogłoszony prowadzony przez lidera (4 gminy są partnerami) w SIWZ pojawia się zapis odnoście kryteriów oceny ofert tj. Wybór najkorzystniejszej oferty nastąpi na podstawie oceny dokonanej według następujących kryteriów z ich wagą:
1)Cena ważona 90 % wyliczona w następujący sposób
C = P x 0,10 + B x 0,35 + E x 0,55 , gdzie:
C- cena ważona ocenianej oferty
P ? cena za opracowanie dokumentacji technicznej wg oferty cenowej
B - cena za koszt wykonania
E - koszty eksploatacji wg oferty cenowej
2)
Termin wykonania 10 %.
Jednakże ponieważ nie wszystkie gminy jak się później okazało, po ogłoszeniu nie będzie uwzględniało kosztów eksploatacji w dziale zawarcie umowy SIWZ pojawia się zapis:  Zamawiający zastrzega sobie prawo odstąpienia od zawarcia umowy na
eksploatację bez jakichkolwiek konsekwencji.
Moje pytanie i prośba o pomoc, czy taki zapis jest zgodny z ustawą, czy jest jakieś prawne wyjście z sytuacji. My jesteśmy gmina która nie będzie korzystała z eksploatacji, boimy się że zostanie nam zarzucone nadużywanie ustawy.

12

Proszę o pmoc

13

eksploatacja to 55 % ceny , czyli rezygnujecie z 55 procent zamówienia /?? nie można było tego podzielić na zadania każdą gminę osobno nie pomogę raczej potrzebny w trybie pilnym prawnik